Șoferul de TIR care a provocat accidentul în care a murit o tânără avocată din Cluj și fetița ei, condamnat definitiv la 16 ani de închisoare


Tânăra avocată din Cluj, Diana Gușan și fetița ei de 1 an și 10 luni au murit pe 18 august 2020 pe A1, când BMW-ul în care se aflau a intrat într-un TIR care venea pe contrasens, pe autostradă. Șoferul, un sucevean, a vrut să scape de un control al poliției și a întors pe autostradă. A fost condamnat definitiv la 16 ani de închisoare, scrie portalul Cluj Just.

Cătălin Costăchioaia, în vârstă de 51 de ani, a primit prin stație un mesaj de la un coleg că urmează să treacă pe lângă un filtru de control al poliției și ISCTR, pe A1. A stins farurile și a întors pe autostradă, ca să fugă de control.

avocata.jpeg

Un BMW în care o familie tânără din Cluj se ducea la mare, în concediu, și care circula regulamentar, a lovit în plin TIR-ul condus de șoferul sucevean. Fetița de 1 an și 10 luni a murit pe loc, iar mama ei, în drum spre spital. A supraviețuit tatăl micuței, care era la volan.

Condamnat de Tribunalul Pitești la 16 ani de închisoare cu executare și acuzat de omor calificat, șoferul a făcut apel și a cerut schimbarea încadrării juridice. Curtea de Apel Pitești a respins cererea inculpatului, a respins apelurile declarate de inculpat şi părţile civile și a menținut sentința Tribunalului Argeș.

Motivarea Curții de Apel Pitești a fost publicată de sursa citată: „Prima instanță a reținut în mod corect situația de fapt, materialul probator administrat în cauză dovedind, dincolo de orice îndoială rezonabilă, atât existența infracțiunii de omor calificat, cât și vinovăția inculpatului sub forma intenției directe”.

Comentarii Facebook