Duminica 28 Aprilie

Clujeanul care și-a umplut geamul cu panouri solare a devenit o senzație - FOTO


Clujeanul care și-a umplut geamul cu panouri solare, pentru a reduce din costurile cu electricitatea, ar putea fi copiat și de alții. 

Bărbatul din Grigorescu și-a montat 16 panouri solare și chiar a reușit să reducă factura la energie. Cei care au văzut invenția spun că și-ar monta și ei. ”Aș vrea și eu, dar probabil trebuie și anumite cunoștințe tehnice. Dacă aș acoperi ce consum la apartament, aș fi mulțumit”, ne-a relatat un clujean, care a văzut panourile în geam.  

Cei care vor să urmeze ideea implementată în cartierul clujean Grigorescu ar trebui să apeleze la un specialist, care îi poate îndruma. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa, a declarat că legea nu este încălcată, deși unii strâmbă din nas în privința aspectului. ”Legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. Însă, noi urmărim acest fenomen, vedem cum evoluează la Cluj-Napoca, iar în funcție de situație ne vom adapta și în funcție de legislația existentă și cea viitoare. Panourile fotovoltaice pot fi instalate și la bloc, însă, de obicei pe acoperișul clădirii”, a declarat aceasta. 

Cele 16 panouri produc 2 kw pe oră, adică suficient pentru a asigura, pe durata zilei, funcționarea echipamentelor electronice dintr-o locuință mică. Seara și noaptea va trebui să apelați la energia electrică din sistemul național. 

WhatsApp Image 2023-06-12 at 09.20.54.jpeg

Comentarii Facebook