Șoferul BMW -ului care a accidentat mortal un bărbat la Gilău a fost arestat

 

Gabriel C., șoferul BMW -ului care a accidentat mortal, sâmbătă, 30 noiembrie, un bărbat la Gilău, a fost arestat de judecătorii clujeni.

 

Gabriel a fost audiat de anchetatori în cursul zlei de sâmbătă, fiind reținut pentru 24 de ore, iar duminică a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventivă.

 

Propunerea a fost însușită, iar Gabriel C. va fi cercetat în stare de arest, judecătorii considerând că fapta lui are un puternic impact asupra opiniei publice.

 

Bărbatul din Someșul Rece s-a urcat la volan după ce a băut, având o alcoolemie de 0,52 mgl alcool pur în aerul expirat. El a lovit un bărbat în zona unei parcări, iar apoi a lovit trei TIR -uri parcate regulamentar. 

 

BMW -ul său s-a făcut praf în urma accidentului.

 

Drama șoferului de BMW care a omorât un om la Gilău - FOTO

----------------------------------

UPDATE

 

”În 30.11.2013, ora 06:55, pe DN1 E60, la km. 491+584 m, pe raza com. Gilău, un tânăr  de 28 ani, în timp ce conducea un autovehicul din direcţia Cluj-Napoca spre Huedin, nu a redus și adaptat viteza de deplasare și nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers spre stânga, a pătruns în parcarea unui imobil unde a acroșat un bărbat de 49 ani, în calitate de pieton, pe care l-a proiectat sub o autoutilitară, ce staționa regulamentar în aceeași parcare. 

 

Autoturismul  pierdut de sub control a intrat de asemenea în coliziune cu o altă autoutilitară și cu un autotractor marca DAF, ambele autocamioane aflându-se regulamentar în staționare, în parcarea imobilului.

 

Accidentul s-a soldat cu decesul pietonului şi avarierea  a patru autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 50.200 lei.

 

În intervalul orar 06:55-08:30, pe durata efectuării cercetării la fața locului, traficul rutier pe DN1 E60, la km. 491+584 m, pe raza com. Gilău, s-a desfăşurat în condiții normale.

 

Cu ocazia cercetării locului faptei, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului ar fi tânărul de de 28 ani care a încălcat regula de circulaţie privind “neasigurare la schimbarea direcției de mers”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 1, lit. a, pct. 6 din OUG 195/2002/republicată.

 

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “ucidere din culpă” și “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, tânărul fiind cercetat în stare de reținere”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj. 

Comentarii Facebook