Șoferi prinși beți sau sub influența substanțelor pe străzile din Cluj! Ce au găsit polițiștii în mașina unui bărbat


Mai mulți șoferi au fost prinși beți sau sub influența stupefiantelor, în acest weekend, pe străzile din Cluj.

În perioada 12-14 aprilie, polițiștii județului Cluj au desfășurat o serie de activități menite să responsabilizeze conducătorii auto și să descurajeze abaterile de la normele legale.

În orașul Huedin și în localitățile arondate, polițiștii au controlat în trafic peste 160 de autovehicule, context în care au fost legitimate 189 de persoane.

În cadrul activităților, pentru neregulile constatate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, majoritatea dintre acestea pentru nerespectarea normelor rutiere.

De asemenea, 13 conducători auto au rămas pietoni pentru o perioadă, pentru abateri de la regimul legal al vitezei, respectiv pentru efectuarea unei manevre de depășire neregulamentare, dar și consum de alcool.

Totodată, au fost reținute două certificate de înmatriculare.

Polițiștii municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, sprijiniți de jandarmi au acționat în intervalul menționat, context în care au fost legitimate 193 de persoane și controlate în trafic 139 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, 78 dintre ele pentru nerespectarea legislației rutiere, iar alte 7 în baza Legii 61/1991.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au desfășurat activități pe raza de competență pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea faptelor antisociale.

Pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului, polițiștii au efectuat aproximativ 100 de testări cu aparatul etilotest.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, majoritatea dintre ele reprezentând încălcări ale normelor rutiere.

Au fost reținute 6 permise de conducere și constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Doi bărbați au fost prinși sub influența stupefiantelor. Polițiștii au găsit și două plicuri de substanțe în mașina unuia dintre aceștia.

,,La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 19.25, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, pe raza comunei Bonțida.”, transmite IPJ Cluj. 

În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

,,La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 00.10, pe raza aceleiași comune, polițiștii au oprit un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani. Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor Psihoactive.”, potrivit IPJ Cluj

Controlul autoturismului a condus la identificarea a două plicuri cu substanță de culoare brun-verzuie, acestea fiind ridicate în vederea înaintării structurii competente pentru continuarea cercetărilor.

Menționăm că acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarelor penale, persoaneleîn cauză fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

,,În ambele cauze polițiștii efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.”, transmite IPJ Cluj. 

Un bărbat a fost prins beat la volan în Pata. 

,,La data de 13 aprilie a..c, în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, pe DJ 105S, în localitatea Pata.

Testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o concentrație de 0,62 mg/lalcool pur în aerul expirat, context în care a fost condus la unitatea medical pentru recoltarea probelor biologice.”, potrivit IPJ Cluj. 

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au acționat pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

,,În acest context, la data de 14 aprilie a.c., au fost înregistrați cu aparatul radar 3 participanți la trafic care conduceau cu viteza de 101 km/h, 105 km/h și 106 km/h, pe DN1 E60, în localitatea Mărtinești.”, informează IPJ Cluj. 

Cei trei, doi bărbați și o femeie au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1485 de lei, respectiv 1650 de lei, fiindu-le totodată suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Comentarii Facebook