ȘOC! Sarea din magazinele clujene ar putea să fie cea folosită la deszăpezire în Cluj-Napoca. Amenda aplicată este de 10.000 de lei

 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au făcut un control la firma Trans Aliment, un mare importator de sare, care își distribuie produsele în toată țara. Concluzia preliminară este că în loc de sare iodată ar vinde sare industrială.

 

Urmare unei sesizări, privind suspiciunea că se ambaleaza sub eticheta de sare alimentară iodată sare de tip industrial, s-a demarat acțiunea de control la distibuitorul din Cluj-Napoca.

 

În vederea elucidarii acestor suspiciuni au fost prelevate probe din produsul reclamat ”sare alimentara iodata” care s-au transmis spre analiza la Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică, chimie alimentară și toxicologie Cluj. Conform buletinului de analiza emis de laborator, produsul nu corespunde HG 1904/2006 din punct de vedere al parametrilor analizați, având un conținut de iod total de 31.32mg/kg exprimat în KIO3 față de 39.2mg KIO3 / KG sare.

 

Pentru comercializarea produsului care nu corespunde cerinţelor impuse de legislaţia în vigoare, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a 24.000 kg sare alimentară iodată în valoare de 10.360 lei”, a precizat Mircea Radu, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj.

 

Firma Trans Aliment aduce marfa direct din Ucraina, iar unele surse din rândul inspectorilor susțin că sarea vândută ar fi fost achiziționată pentru deszăpezire iarna trecută, dar nu a fost consumată.

 

UPDATE 

 

26 .11.2015

 

Patronul Trans Aliment Alexandru Pasca a declarat astazi telefonic ca acuzatiile s-au dovedit nefondate si ca in urma procesului pe care l-au avut cu OPC, firma a castigat. Nu a dorit, insa, sa trimita sentinta din procesul respectiv.

Comentarii Facebook