SOC! DNA dezinformeaza opinia publica in cazul Sorin Apostu? Vezi o posibila proba FOTO


Compania Rosal Grup dezminte categoric acuzatiile procurorilor DNA ca s-ar fi alimentat de 150.000 de lei de pe cardurile gasite in casa primarul Sorin Apostu.

"In legatura cu ancheta pe care o efectueaza DNA - Serviciul Teritorial Cluj in dosarul penal nr. 60/2011, Rosal Grup SA face urmatoarea precizare:

'Finalizarea investigatiilor premergatoare si punerea sub acuzare in ce priveste folosul material necuvenit de care a beneficiat inculpatul A.S. (Sorin Apostu) prin sotia sa, invinuita A.M. (Monica Apostu), prin utilizarea, incepand cu luna iunie 2010, a cardurilor de alimentare cu carburanti platiti de R.G.SA Cluj-Napoca, folos ce depaseste suma de 150.000 lei si prezentarea materialului de urmarire penala si intocmirea rechizitoriului (n.red. acuzatia procurorilor DNA Cluj, care apare in motivare Curtii de Apel Cluj, care a stat la baza prelungirii mandatului pentru 30 de zile in cazul Sorin Apostu si Calin Stoia)', suma mentionata de 150.000 de lei este nereala, deoarece din momentul emiterii acestor carduri si pana in momentul de fata, valoarea totala a tranzactiilor insumeaza valoarea de 18.787,11 lei.

In prezent, conducerea Rosal Grup SA face cercetari pentru a stabili momentul in care cele doua carduri au ajuns in Primaria Cluj-Napoca, pentru a se cuantifica cat % din valoarea de 18.787,11 lei a fost folosita pentru alimentarea autovehiculelor din primarie si cat % a fost folosita de autovehiculele societatii noastre", precizeaza directorul general al Rosal Grup SA, Bogdan Niculescu.

 

Patronul Rosal, Silviu Prigoana, a declarat pentru Stiri de Cluj ca aceste carduri au fost date Primariei Cluj-Napoca in baza contractului de salubrizare. "Conform contractului ar fi trebuit ca noi sa asiguram un mijloc de transport pentru inspectori, dar aceste masini s-au casat. Am luat decizia sa alocam aceste carduri, care au fost predate departamentului tehnic din cadrul Primariei. Conform contractului de pe fiecare card putea fi facut un plin pe saptamana, constand in 50 de litri de benzina pe masina. Un calcul arata ca vorbim de circa 500 de lei pe saptamana, adica 2.000 de lei pe luna", a spus Prigoana. Vezi AICI mai multe.

 

Procurorii DNA Cluj au inserat aceasta acuzatie de primire de foloase necuvenire in cererea de prelungire a mandatului in cazul primarului Sorin Apostu: "Finalizarea investigatiilor premergatoare si punerea sub acuzare in ce priveste folosul material necuvenit de care a beneficiat inculpatul A.S. (Sorin Apostu) prin sotia sa, invinuita A.M. (Monica Apostu), prin utilizarea, incepand cu luna iunie 2010, a cardurilor de alimentare cu carburanti platiti de R.G. SA Cluj-Napoca, folos ce depaseste suma de 150.000 lei si prezentarea materialului de urmarire penala si intocmirea rechizitoriului". Aceasta acuzatie a stat si ea la baza prelungirii mandatului de arestare a primarului cu inca 30 de zile, dar din probele furnizate de Rosal se poate observa ca procurorii nu au documntat bine aceasta acuzatie.

 

Comentarii Facebook