Miercuri 28 Septembrie

Șmecherii cu bărci cu motor de pe lacul Beliș, vizitați de poliție - FOTO


Polițiștii se află într-o acțiune pe lacul Beliș, începută la ora 13.00.

Începând cu ora 13.00, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, a fost demarată o acțiune pe luciul de apă al lacului de acumulare Belis Fantanele precum și în traficul rutier, pe raza comunelor Belis, Calatele și Mărișel.

Scopul acțiunii este asigurarea unui climat de sănătate publică în contextul răspândirii virusului SARS COV 2, prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul navigației civile, protecția mediului. 

De asemenea, se actioneaza în vederea prevenirii răspândirii virusului pestei porcine africane și prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic”, precizează Poliția Cluj.

Acțiunea este desfășurată în sistem integrat cu participarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, ISU Cluj, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultura și Parcul Natural Munții Apuseni.

-------------------------

UPDATE

Acțiunea poliției a avut loc sâmbătă, în intervalul orar 13.00-18.00. Polițiștii din cadrul  Secției 8 Poliție Rurală Huedin, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat o acțiune pe luciul de apă al lacului de acumulare Beliș-Fântânele, precum și în traficul rutier, pe raza comunelor Beliș, Călățele și Mărișel.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat cu participarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, ISU Cluj, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură și Parcul Natural Munții Apuseni.

S-a acționat în vederea asigurării unui climat de sănătate publică în contextul răspândirii virusului SARS COV2, prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul navigației civile, protecția mediului. 

De asemenea, s-a acționat în vederea prevenirii răspândirii virusului pestei porcine africane și prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 142 de persoane. 

Totodată, au fost verificate 40 de vehicule și 19 ambarcațiuni. 

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. 

7 dintre acestea au fost aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute 2 permise de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

Au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea  unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; 3 sancțiuni pentru abateri la Legea 12/1990, privind activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 sancțiuni pentru abateri ale altor legi. 

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni în flagrant, privind punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, faptă prevăzută și pedepsită Legea nr. 191/2003, privind infracțiuni la regimul transportului naval.

Comentarii Facebook