Luni 26 Septembrie

Șmecherii continuă să circule că bărcile pe Tarnița! Profită că autoritățile liberale nu fac ceea ce trebuie - VIDEO


Bărcile cu motor circulă în continuare pe lacul Tarnița, după o vreme de acalmie, pentru că cei care au cabane au aflat că regulamentul care interzicea circulația nu are nicio valoare. Regulamentul aprobat de Consiliul Județean Cluj trebuie să fie aprobat și de Ministerul Transporturilor, unde ”e vid de putere”.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că regulamentul, care interzice navigația pe lacurile Tarnița și Beliș, nu a putut fi aprobat, pentru că este un vid de putere la nivelul Ministerului Transporturilor. 

Din păcate, încă regulamentul nu se poate aplica, pentru că este trimis la Ministerul Transporturilor, și va intra în vigoare printr-un ordin de ministru. Am emis regulamentul, amenzile și interdicțiile. 

A fost un vid de putere la nivelul Ministerului Transporturilor, la nivelul Direcției de navigație. Este numită de câteva zile o doamnă. În câteva zile, vom primi ordinul de ministru care va da forță regulamentului nostru.

Acum, nefiind un ordin de ministru nu am putut face nimic. Am prins în buget inclusiv cumpărarea unor bărci, cumpărarea de camere de supraveghere și infrastructura necesară pentru controlul și sancționarea celor care merg cu bărcile. Trebuie să nu greșim pentru că oamenii vor contesta amenzile. Vom avea suficienți oameni, care să aplice legea în spiritul și litera legii. Scopul nostru este reducerea poluării și să trecem de la bărcile care poluează, la cele electrice”, a declarat președintele Alin Tișe.

Navigația pe lacul Tarnița a scăzut foarte mult, dar mai sunt oameni care ies cu skijet -urile sau bărcile pe lac.

Comentarii Facebook