Sky News menţine reportajul TRUCAT, realizat despre traficul de arme din România

 

Postul de televiziune britanic Sky News a anunțat că nu va retrage reportajul despre presupusul trafic de arme din România, informează ziarul The Guardian.

 

”Stuart Ramsay este unul dintre cei mai experimentaţi şi ambiţioşi jurnalişti, având o activitate îndelungată în dezvăluiri jurnalistice majore, din întreaga lume. A realizat un reportaj solid despre trafic de arme în România, iar Sky News susţine în totalitate acest material publicistic”, a spus purtător de cuvânt al postului de televiziune.

 

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay a spus că nimeni nu a fost plătit pentru a juca teatru. ”Ha! Să se calmeze toată lumea. Reportajul este real. Nu a fost nimeni plătit. Nu a făcut nimeni nicio înscenare. Armele erau reale. Au loc arestări. Instituţiile guvernamentale sunt stânjenite. Faceţi faţă realităţii!”, a transmis, prin Twitter, Stuart Ramsay, şeful Departamentului Corespondenţi de la Sky News.

 

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, este de altă părere. ”La acestă oră se efectuează câteva percheziţii în Mureş şi Bistriţa. Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere în teren. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici”, a declarat procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

 

Armele prezentate în documentar sunt de fapt puști de vânătoare deșinute de cei care au fost actori în reportaj. Unul dintre ei avea postate pe Facebook fotografii cu pușca de vânătoare pe care apoi în reportaj era pregătit să o vândă teroriștilor.

 

 

Foto: Pantics Csaba, unul dintre presupușii traficanți de arme

 

Foto: Aceeași armă apare în reportajul Sky News

Comentarii Facebook