Situație aberantă în Apahida! Oamenii trebuie să stea cu gips cartonul în curte, deoarece primăria nu are nicio soluție pentru colectarea acestuia


Știri de Cluj a primit mai multe reclamații pe numele firmei STRICT-PREST, care se ocupă de salubrizare în comuna Apahida, pe motiv că firma refuză colectarea materialului gips carton, rămas în urma construcțiilor. 

Oamenii rămân cu materialul în curte

Este cunoscut faptul că în Apahida sunt numeroase firme, fiind o zonă puternic industrializată în care construcțiile sunt la ordinea zilei. Astfel, zilnic se adună deșeuri de construcții pe care firma de salubrizare le preia selectiv.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a declarat pentru Știri de Cluj că majoritatea materialelor, precum betonul și cărămida, sunt ridicate de firmă, însă gips cartonul și polistirenul nu au cui să le predea, astfel că refuză să le ridice.

De asemenea, primarul susține că oamenii își pot comanda container pentru ridicare deșeurilor, însă nu pentru gips-carton.

Oamenii vor ridicare la prețul gunoiului menajer, dar nu se poate. Și eu când am construit, am comandat container. A fost cântărit și plătit”, spunea primarul comunei.

Problema nu erau banii ce trebuie plătiți pentru ridicare deșeurilor, problema este faptul că STRICT-PREST refuză să colecteze gips cartonul, chiar și cu container plătit, pentru că nu au ce să facă cu el, cui să îl predea mai departe. În plus, edilul a spus că nici polistirenul nu era colectat în trecut, însă acum, se mai colectează din când în când.

Primarul a spus că se va interesa dacă s-a găsit vreo soluție pentru colectarea gips cartonului: „se caută soluții, să vedem ce se poate face. Voi da un telefon să mă interesez.” Dar până atunci, oamenii sunt nevoiți să-și depoziteze gips cartonul în curte, până „la noi ordine” din partea autorităților locale.


Comentarii Facebook