Situația COVID în Cluj s-a relaxat! Cum motivează autoritățile refuzul de a ridica restricțiile. Oamenii s-au obișnuit!


Clujul a ajuns la o incidență redusă a cazurilor de COVID, dar autoritățile refuză să ridice restricțiile, pe motiv că legea e în ”aer”.

Rata incidenței pe județul Cluj este de 1,87 cazuri la mia de locuri. În ultimele 24 de ore, 93 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj, dintr-un total de 2.437 de teste făcute. 

La ATI sunt 52 persoane internate, iar pe secțiile COVID sunt 318 pacienți.

Întrebat de ce nu se ridică restricțiile, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a spus că ”Așa cum zice Hotărârea de Guverna, restricțiile se mențin indiferent de rată. Până nu se modifică HG-ul”, a spus acesta.

În momentul de față se aplică aceleași măsuri, indiferent de rată, la nivelul fiecărei UAT (Unitate Administrativ Teritorială) din țară, până Guvernul va decide modificarea măsurilor aplicabile. Rămâne să vedem săptămâna viitoare, când se va decide și prelungirea stării de alertă.

În 25.11 cu ocazia primei ședințe s-a adoptat doar un OUG. În ziua următoare s-au operat modificări la anexele 2 și 3, nu s-a prelungit starea de alertă. Nici nu aveau cum, pentru că CNSU încă nu a depus vreo propunere în acest sens”, a mai spus Tasnadi Szilard.

Cu alte cuvinte, Guvernul nu emite o nouă hotărâre pentru a putea păstra lucrurile sub un relativ control, mai ales că oamenii s-au obișnuit cu această stare. 

----------------

UPDATE

Marți seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a discutat unele relaxări ale restricțiilor. Care sunt, puteți citi mai departe.

Comentarii Facebook