Sisteme GPS, montate pe tractoarele USAMV Cluj intr-un proiect studentesc - VEZI FOTO


Tractoarele de la ferma din Cojocna detinute de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj au fost dotate cu GPS in cadrul unui proiect didactic.

Studentii de la USAMV Cluj impreuna cu alti tineri de a University of Applied Sciences (HAMK, Finlanda), University of Applied Sciences and Teacher Education (STOAS, Olanda), Universitatea de Agricultura (UniDebrecen – Ungaria) au participat la un curs de agricultura de precizie, care se bazeaza pe folositea GSP -ului.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 4 ani si cursurile primului an au avut loc in Romania in perioada 4-16 aprilie 2011.

"Am fost impresionati de ospitalitatea cu care am fost primiti si de buna organizare a evenimentului. A fost un schimb, in primul rand intercultural, apoi un schimb de cunostinte privind mecanizarea in agricultura, utilizarea sistemului GPS, din punct de vedere economic si sustenabil. A fost instructiv si ne-am simtit foarte bine", a declarat directorul de proiect, Henk Rozeboom, Stoas, University of Aplied Sciences and Teacher Education din Olanda.

Practica s-a desfasurat la ferma de la Cojocna a USAMV Cluj-Napoca, unde tractoarele au fost dotate cu sisteme GPS instalate de studentii din Finlanda.

Proiectul a fost implementat de Catedra de Mecanizare a USAMV Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook