Simulare BACALAUREAT 2022, proba scrisă la Limba și Literatura Română: Particularitățile textului la Ion Barbu și Tudor Arghezi


Elevii din ultimul an de liceu au avut de rezolvat la primul subiect al probei de Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat cerinţe pe baza unui fragment din volumul „Destăinuiri” de Profira Sadoveanu.

Tot la primul subiect elevii au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, raportându-se la informaţiile unui fragment din volumul „Destăinuiri” de Profira Sadoveanu, cât şi la experienţa personală sau culturală.

La cel de-al doilea subiect, candidaţilor li s-a cerut să prezinte în minumum 50 de cuvinte rolul notaţiilor autorului dintr-un fragment din „Idolul şi Ion Anapoda” de George Mihail-Zamfirescu.

Elevii din anul terminal de liceu de la filiera teoretică, profilul umanist au avut de redactat la subiectul al treilea un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Ion Barbu.

La ultimul subiect, celor de la profilul real şi filiera tehnologică li s-a cerut să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Tudor Arghezi, potrivit Agerpres.


Comentarii Facebook