„Și mie mi-ar plăcea să primesc bani fără să lucrez”. Clujeancă, revoltată pe oamenii care nu lucrează, dar cer bani prin centrul orașului


Cerșetorii din Cluj-Napoca au prins tot mai mult tupeu. O clujeancă spune că nu mai poate merge prin centrul orașului fără să-i ceară cineva bani. Când aceasta le propune cerșetorilor un loc de muncă în loc de bani, ei zic că nu au nevoie de așa ceva. 

„Efectiv nu mai pot ieși prin centrul Clujului fără să aud: 

“Domnișoară frumoasă, ai să-mi dai și mie niște bani să-mi iau ceva de mâncare?” de minim trei ori.

Baiu e că în 9 din 10 cazuri cei care cer sunt tineri și în putere. Uneori le zic că nu am bani să le dau, dar am un loc de muncă pentru ei. De fiecare dată aud: “Mie-mi trebe bani, nu să lucru!”. Ce-i drept… și mie mi-ar plăcea să primesc bani fără să lucru”, relatează scriitoarea Bianca Tămaș. 

Cerșetorii din Cluj-Napoca au prins tot mai mult tupeu. Tot mai multe situații ies la iveală în care oamenii sunt de-a dreptul amenințați sau înjurați de către cei care le cer „bunăvoință”.

Vezi și: Lucrurile scapă de sub control în „orașul de 5 stele”. Un clujean a trecut printr-o situație extrem de neplăcută. „Am avut mărunți, a urlat: numai atât?”

„E plin de ei, asa-i? Un tanar la Lidl în Bună Ziua, bine îmbrăcat, cerea zilele trecute “bani de taxi”. Am crezut ca nu aud bine! Altul în Polus, la fel, cică “nu aveți 50 lei să-mi iau un meniu de la KFC?”, a mai comentat cineva.

„E plin și pe Regele Ferdinand, unde e Centralul și Mega. Stau și în față la Cantina Primăriei de pe Emile Zola. Uneori intră și în cantină și doamnele de acolo ies cu mătura la ele. ”Nu îmi dai un ban să iau mâncare”, îmi spun. Replica e una singură: ”Mergeți la lucru, că firmele nu au destui angajați!”, punctează un clujean. 

Comentarii Facebook