Și ITP-ul? Poliția din Cluj circulă cu mașinile în condiții jalnice, dar nu îi amendează nimeni: ,,Așa arată anvelopele unei utilitare de poliție?”-FOTO



Pentru a circula pe drumurile din România șoferii trebuie să aibă inspecția tehnică periodică valabilă, astfel riscă amenzi usturătoare. Unele mașini trec, se pare, mult mai ușor de această procedură, mai ales dacă sunt de la Poliție.

Așa ajung și pe drumurile din Cluj, mașini care sunt pericole pentru siguranța publică. 

O astfel de utilitară a fost surprinsă de un clujean, în Mănăștur. În imagini se poate observa  gradul avansat de tocire al anvelopei, ceea ce în mod normal nu ar fi trebuit să treacă de ITP.

Există și varianta ca autoturismul să fi avut cauciucuri bune la realizarea ITP-ului, iar aceasta sa fie roata de rezervă, însă rămâne un pericol ca polițiștii să conducă mașini cu pneurile atât de avariate. 

,,Domnilor ăstora cine le reține certificatul de înmatriculare și le aplica amenzi de pana la 2900 de lei?

Oamenii ăștia ar trebui sa raspunda cat de repede în situații de pericol, și mă îndoiesc ca or veni ca în tokyo drift pana la incident. Așa arată anvelopele unei utilitare de poliție?

 -Manstur, Cluj-Napoca, o încercare de masina de politie”, a remarcat un șofer din Cluj

Pentru a putea circula pe drumurile din România, legislația rutieră prevede ca anvelopele în uz să aibă o adâncime a canelurilor pe banda de rulare de minim 1,6 mm, altfel șoferul riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare  dar și cu o amendă de  până în 725  de lei.

WhatsApp Image 2023-11-19 at 09.40.47_80490cae.jpg


Comentarii Facebook