Luni 30 Ianuarie

Și comisarii OPC au fost refuzați când au cerut produse în limba română la Kaufland Odorheiu Secuiesc. Ce amendă au dat

 

Comisari OPC Braşov s-au dus la Kaufland Odorheiu Secuiesc și au cerut produse în limba română, dar au fost refuzați pentru că vorbeau româneşte.

 

Magazinul din Odorheiu Secuiesc la care un bărbat susţine că a fost refuzat de o vânzătoare pentru că nu vorbea limba maghiară a fost amendat, vineri, cu 10.000 de lei, după ce a refuzat inclusiv comisari ai OPC Braşov. Aceştia au cerut produse în limba română.

 

Comisarul şef al CRPC Braşov, Claudiu Susanu, a declarat, vineri, că supermarket-ul respectiv a mai fost sancţionat şi în 2015, pentru abateri similare, cu suma de 5.000 de lei.

 

Nu a fost servit la Kaufland pentru că era român: De ce să învăț ungurește în România? VIDEO

 

Magazinul fusese sancţionat atunci pentru faptul că pliantele şi reclamele de promovare erau exclusiv în limba maghiară.

 

După apariţia în mediul online a respectivului filmuleţ, comisarii OPC au fost în control şi au avut parte de acelaşi tratament. Au cerut produse în limba română şi nu au fost serviţi. Pentru această abatere, agentul economic a fost sancţionat astăzi (vineri - n.r.) cu suma de 10.000 de lei. Din păcate, nu este un caz singular şi au fost constatate astfel de abateri la mai mulţi agenţi economici din această zonă”, a spus comisarul-şef Sorin Susanu.

 

Comisarii trimişi în control la magazinul din Odorheiu Secuiesc sunt de etnie maghiară, dar au cerut produse în limba română tocmai pentru a-i testa pe angajaţi.

 

Cazul clientului refuzat pentru că vorbea în română a ajuns și în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

 

”În urma relatarilor (..) privind incidentul din supermarketul Kaufland din Odorheiu Secuiesc, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a demarat procedura de autosesizare, urmând să se adopte măsurile legale”, transmite instituţia.

 

REPLICĂ Kaufland! De Ziua Limbii Române un client nu a fost servit pentru că nu vorbește maghiară

Comentarii Facebook