Duminica 28 Aprilie

Sfaturile date unei clujence, care vrea să revină cu familia acasă din străinătate: ”Stati acolo! M-am întors acum 15 ani și regret zilnic”


O mămică dornică să revină în Cluj, alături de familia ei stabilită în Portugalia, a sondat puțin oferta educațională pentru băiatul ei de 3 ani. Întrebările ei s-au lovit de o serie de răspunsuri de la alte mame din Florești, care o încurajau, dar și care o sfătuiau să stea unde este.

Bună mămici din FLOREȘTI! Pe scurt… eu, băiețelul meu de 3 ani și soțul suntem plecați în Portugalia de 4 ani, dar ne gândim ca la anul ce vine să ne întoarcem în România. Am înțeles că la grădiniță este un program foarte ciudat de 4 ore ... Marea noastră problemă este cum și unde aș putea să-mi găsesc un program de lucru, astfel încât să îl pot duce și aduce copilul la grădiniță. Cum vă descurcați mămicilor?”, a scris Izabella.

Replicile unora au fost că nu are de ce să revină și că va regreta, dar au fost și multe opinii că Floreștiul va fi o destinație ok, și că grădinița are program până șa 17.30.

Stati acolo! M-am întors acum 15 ani din Portugalia și regret zilnic”, a explicat Ioana.

Noi ne-am întors din Italia acum 6 ani când prima fetița avea 2 ani. Nu regret nici o clipa. Stăm în Florești, iar cele 2 fetițe (4 ani și 8 ani) sunt la școala, grădiniță cu program prelungit. Nu avem ajutor, doar rar. Mult succes în decizia voastră!”, a spus și Alina.

Există muncă de acasă în customer service pe diferite limbi, nu plătesc rău și e de acasă si există si program de 4,6 si 8 ore.

Gradinitele au program prelungit si scurt, cum vor părinții.

Nu e viața ușoară în Ro dar acum nu prea mai e nicăieri, scumpiri peste tot si așa.

Nu e imposibil de trăit aici, depinde ce va doriti.

Dacă nu aveți ajutor e puțin mai greu, dar o sa reusiti sa va faceti programul ok. Noi, ambii, lucrăm de acasă, 2 copii unul la scoala altul la gradi, nu avem ajutor, chirie și reușim să ne descurcăm.

Nu e ușor, repet, dar acum unde e ușor să fiu sinceră.

Dacă credeți că aici e mai bine faceți pasul. Nimeni nu poate sa stie ce e mai bine pentru celălalt. Bafta!”, a spus Dora.

Eu m am întors din Spania după 15 ani. Suntem foarte bine în România. Dacă sunteți oamenii harnici și serios și aici în România o sa aveți o viata bună”, a spus o altă mămică.

Eu personal pot sa va dau un sfat, rămâneți acolo dacă puteți. Eu am decis să mă mut în Austria tocmai în ideea de-a învața copilul o altă limbă străină. Pe lângă asta, statul ne oferă multe beneficii în folosul copilului: înot, ski, tenis, face diferite activități care erau cuprinse la grădinița, iar acum este la școală, dar le-a învățat pe toate. În România nu-mi permiteam să-l învăț atâtea sporturi, iar multe pe gratis. Gândiți-va de două ori, prioritatea lui este pe prim plan ! Doamne ajută-vă să luați decizia buna pt D-voastră!”, a completat Viorica.

Grădiniță de stat din Florești are programul de la 7:30 pana la 17:30 program prelungit, la program scurt este de 4 ore și puteți opta după care vreți dvs”, a mai afirmat și Oana.

Salut! Programul la grădiniță poate fi ori de 4 ore, ori cel de la 8.00 la 16.00 (17.00), depinde de grădiniță (eu am avut copilul în Cluj la grădiniță și era până la 17.00 programul). Din punctul meu de vedere e foarte greu să găsești un loc de muncă cu program flexibil pentru a te descurca cu copilul. Depinde și de pregătirea ta, dacă ți-ai putea găsi un job în care să ai posibilitatea să lucrezi de acasă, dar în Florești nu cred că ai multe opțiuni. Dar dacă asta este dorința voastră ca familie nu trebuie să renunți. Studiază un pic oferta de pe site-urile de recrutare și fă-ți o idee despre ce și cum. Ce pot să îți spun e că fără ajutor e greu, dar nu imposibil. Succes!”, a adăugat o altă mămică, lămurind problema programului de la grădiniță. 

Multinaționalele mai ales cele în servicii clienti angajează în 80% de cazuri remote ca stai la sat ca stai in oraș atata timp cat ai internet bun ei îți oferă pc-ul/laptopul ce-ți trebuie. Dacă știi mai multe limbi străine și mai bine. Plătesc foarte bine pe limba care sunt putin știute de oameni.

E plin de joburi remote. Noi stăm în Floresti și asta facem, fără ajutor si 2 copii.

Poți cere un program mai flexibil.

Sa fim sinceri, cine îți oferă un program flexibil oriunde în lumea asta când ai copii.

Ori e part time, ori e afacerea ta, ori stai acasă dar în rest toți au cerințe.

Faptul că e deja de acasă vine cu super cheltuieli mai mici, plus poți lucra și cu copiii langa tine și nu pierzi atata timp pe drumuri”, a mai spus cineva.

Comentarii Facebook