Duminica 28 Aprilie

Câți bani scot din buzunare părinții pentru orele de pregătire suplimentară ale copiilor. Costul meditațiilor în Cluj



Odată cu începerea școlii s-a deschis și sezonul de meditații. Cei mai mulți elevi decid să opteze pentru pregătire suplimentară la materiile cruciale pentru examenele importante aflate la sfârșitul ciclului gimnazial sau liceal. Astfel, părinții trebuie să cheltuie bani frumoși pentru pregătirea celor mici, la discipline precum matematică, română, istorie, biologie și chimie. De asemenea, sunt populare și meditațiile la limbile străine, precum engleza sau franceza.

Ofertele pentru meditații sunt extrem de variate, de la profesori cu experiență, la absolvenți de facultăți de profil și până la studenți dornici să facă un ban în plus. Prețurile sunt, de asemenea, variate și depind de disciplina selectată, de experiența meditatorului și de clasa elevului. 

Pe un site de profil putem observa că în Cluj există oferte care pot fi selectate în funcție de preferințele și bugetul părinților, însă costurile pot ajunge să fie destul de mari, mai ales în cazul celor care optează pentru meditații la mai multe materii sau în cazul familiilor cu mai mulți copii. 

La matematică prețul unei ședințe de o oră și jumătate începe de la 70 de lei și poate ajunge până la 150 de lei, dacă optați pentru un profesor sau un expert în domeniu.

În cazul disciplinei limba și literatura română, costurile sunt cuprinse între 50 de lei pentru meditațiile oferite de un student începător și ajung până la 130 de lei în cazul unui profesor cu experiență, pentru o oră și treizeci de minute de studiu.

La biologie tarifele încep de la 50 de lei și ajung la 120 de lei pentru o oră și jumătate. 

La istorie și geografie tarifele sunt puțin mai reduse, pornind de la 40 de lei în cazul celor oferite de studenți ajungând la 100 de lei, pentru o oră și jumătate alături de un cadru didactic.

La limba engleză părinții vor trebui să scoată din buzunare între 50 și 140 de lei, pentru o oră și jumătate, în funcție de nivelul meditatorului pe care îl doresc.


Comentarii Facebook