Duminica 28 Aprilie

Sfaturi utile de care să ții cont atunci când îi amenajezi camera celui mic


Indiferent de vârsta pe care o ai, dormitorul este un spațiu în care toți ne refugiem. Fie la 40 de ani, fie la 10 ani. De ce e atât de important? Pentru că este un spațiu destinat relaxării și sinonim cu liniște. Că doar înainte de a te pune la culcare, trebuie să îți pui gândurile în ordine. Sau chiar și în timpul zilei când muncești sau faci temele la birou. Ideea de bază este că vrei ca în dormitorul tău să ai liniște. Însă, cei care au cea mai multă nevoie de un dormitor amenajat corect sunt cei mici.

Pe zi ce trece, aceștia cresc și au nevoie de un spațiu al lor în care să aibă cam tot. Un televizor, un pat, un dulap, un birou pentru copii, lumină naturală din plin și intimitate. Așa că, dacă și copilul tău a început să devină mai mare și să își dorească mai multe de la camera lui, acest articol este un punct de plecare pentru tine. Așa că, dacă cel mic e încă la școală sau face teme la care nu-l mai ajuți tu, atunci ai puțin timp să parcurgi acest articol.

Vopsea sau tapet?

Prima variantă care este și cea mai accesibilă ca preț este schimbarea aspectului pereților. Și poți face asta în două mari moduri. Prima opțiune este să revopsești pereții, iar a doua este să alegi un tapet cu model. Dar îți spunem mai jos despre fiecare în parte.

Vopseaua și varianta puțin mai ieftină dintre cele două este vopsirea pereților. Și în cazul în care camera celui mic nu este foarte mare, poți termina foarte repede de vopsit. Ai luat o găleată sau două de vopsea, ai dat toată mobila la o parte, ai pus folie peste și ai terminat. Pe piață o să găsești mai multe culori din care poți alege. Însă, un sfat general este să nu alegi culori țipătoare care să obosească ochii. Optează pentru culori neutre.

Tapetul este a doua opțiune pe care o ai. Însă, este și o variantă puțin mai scumpă, comparativ cu vopseaua. Când vine vorba de tapet ai mult mai multe opțiuni cu care să te joci. De exemplu, dacă celui mic îi plac roboții, poți să găsești un tapet cu roboți. Totuși, gândește-te că tapetul se îndepărtează mult mai greu de pe pereți, așa că dacă l-ai pus, o să rămână acolo destul de mult timp.

Cum să alegi patul?

Probabil că dacă n-ar fi ele, dormitorul nu ar mai avea același scop. Da, este vorba despre paturi și despre cum să le alegi. Poate că ție îți este mai ușor să îți alegi patul, însă ce faci atunci când trebuie să alegi pentru cel mic? Astăzi poate să își dorească un pat în formă de mașină de curse, iar mâine poate la fel de bine să nu îi mai placă. 

Nu uita, atunci când te apuci de amenajat dormitorul celui mic, gândește pe termen lung. Așa că, cel mai probabil, varianta cu patul care este și mașină de curse s-ar putea să pice. Încearcă să îi explici de ce și să alegi un pat simplu, destul de spațios și cu o saltea confortabilă. Și, dacă în dormitorul copilului nu prea este loc pentru un dulap mare, atunci poți alege chiar un pat care are și spații de depozitare.

Cum să alegi biroul copilului?

Biroul de copii este și el un element foarte important, deoarece este locul în care cel mic își face temele, învață, se joacă pe calculator și multe altele. Așa că, atunci când alegi un birou pentru copii, trebuie să ții cont și de scaunul de birou pe care și-l dorește. De ce? Pentru că atât biroul de copii cât și scaunul impactează foarte mult poziția copilului. Având în vedere că va petrece foarte mult timp la birou, între cele două nu trebuie să existe diferențe mari. Așa că, dacă nu vrei să riști ca postura celui mic să sufere, ai putea alege un birou copii reglabil. 

Comentarii Facebook