Profesorii care dau meditații sunt vizați de o nouă măsură a Ministerului Educației


Profesorii trebuie să completeze o declarație de interese prin care vor declara dacă dau sau nu meditații elevilor de la clasă.

Acest lucru este interzis prin noua lege a Educației, iar din 2017 există un cod de etică în vigoare, ignorat din păcate de mulți profesori. Asociațiile părinților spun că profesorii recurg la tot felul de tertipuri pentru a-i face pe elevi să ia ore cu ei, inclusiv aplicarea de note proaste.

Declarația de interese se va face în scris, pe propria răspundere și cuprinde norma didactică, materiile predate și activitățile de pregătire cu elevii – adică meditațiile sau diferitele proiecte desfășurate cu ei. Tocmai pentru ca școlile să știe dacă profesorii fac pregătire cu elevii de la clasă.

Cadrele didactice ar trebui să completeze această declarație în fiecare an, până la data de 31 decembrie. Profesorii care au ore în mai multe unități de învățământ vor completa o singură declarație care să conțină toate informațiile. Câte un exemplar ajunge apoi în fiecare unitate de învățământ în care predau.

Iulian Cristache, președintele Federației părinților: ”Sunt profesori care nu predau conștient la clasă, astfel încât să atragă acești copii să facă meditații sau dau teste inițiale care să-i sperie și iau note mici și profesorul le spune nu-i problemă se poate rezolva cu meditații”.

Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare este în consultare publică până pe 4 noiembrie. Cel mai recent studiu arată că un elev din trei face meditații cel puțin la o materie, scrie Stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook