Sfârșitul lunii iulie aduce ploi în județul Cluj, în schimb, canicula va persista


Vremea devine instabilă în județul Cluj. Chiar dacă județul se află sub atenționare de caniculă până vineri, 29 iulie, meteorologii anunță câteva reprize de ploaie.

Prognoza meteo în municipiul Cluj-Napoca

Vineri, 29 iulie, cerul va fi predominant înnorat, iar șansele de ploaie vor fi de 40%. În această zi maximele vor ajunge până la 32 de grade Celsius, iar pe timpul nopții sunt așteptate 17 grade.

Sâmbătă, 30 iulie, cresc șansele de ploaie la 91% însă maximele un vor coborî sub 30 de grade Celsius. Vântul va sufla cu putere pe tot parcursul zilei (33 km/h), iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Pe timpul zilei sunt așteptate 31 de grade Celsius, iar noaptea 17 grade.

Duminică, 31 iulie, în Cluj-Napoca vor fi temperaturi mai scăzute, maxima așteptată fiind de 24 de grade Celsius. Cerul va fi predominant înnorat, iar vântul va sufla cu putere (41 km/h). Șansele de precipitații sunt de 64% pentru această zi.

Cum va fi vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 28 iulie – 7 august.

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menţine ridicate în următoarea perioadă, însă ar putea apărea ploi de scurtă durată şi pe arii restrânse aproape în fiecare zi.

Intervalul cu cele mai ridicate valori termice va fi cel cuprins până în 30 iulie, când media maximelor termice se va situa între 30 și 34 de grade, iar a minimelor în general între 14 și 17 grade. Între 31 iulie și 3 august temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, în medie cu 4 - 5 grade maximele și cu aproximativ 3 grade minimele

Ulterior, maximele termice vor fi din nou în creștere, dar minimele nu vor avea variații importante. Vor fi posibile averse aproape zilnic, în general pe suprafețe mici și slabe cantitativ, exceptând finalul lunii iulie și începutul lunii august, când probabilitatea ca acestea să apară pe arii mai extinse și să aibă și caracter torențial va fi mai ridicată.


Comentarii Facebook