Sever Legian va face greva foamei în fața Ministerului de Interne din București

 

Polițistul clujean Sever Legian a anunțat că își va radicaliza protestul, deoarece nimeni nu îi ascultă doleanțele.

 

”Luni, 8 aprilie, voi protesta la Cluj-Napoca, dar de marți voi fi la București, în fața Ministerului de Interne. Am fost la București zilele trecute și nimeni din conducerea Ministerului nu a vrut să mă primească. Eu cer să fie pedepsiți cei din IPJ Cluj care nu și-au făcut datoria în cazul meu”, a spus Sever Legian.

 

Polițistul este de o săptămână în greva foamei. El a protestat în fața Judecătoriei Cluj-Napoca și în fața IPJ Cluj.

 

Legian Sever vrea să tragă un semnal de alarmă față de modul în care a fost tratat de șefii lui din IPJ Cluj, după ce a fost ultragiat de sirianul Khairat Chikhess. 

 

În 2009, în timpul unei executări silite, Legian Sever a fost atacat cu un cuțit de cetățeanul sirian, care l-a lovit în braț. Polițistul a intervenit, după ce Khairat Chikhess l-a atacat cu cuțitul pe directorul unei firme de leasing, care a venit să ridice de la atelierul de vulcanizare al sirianului mai multe utilaje. 

 

Legian Sever a făcut plângere penală după acest atac, dar dosarul a stat ani de zile în sertarele IPJ Cluj, polițistul acuzându-și superiorul, pe comisarul șef Liviu Crișan, de mușamalizarea cazului, fiind prieten cu cetățeanul sirian.

 

Sever Legian, polițistul care face greva foamei, invitat la Știri de Cluj LIVE - ÎNREGISTRAREA EMISIUNII

Comentarii Facebook