Sever Legian se simte batjocorit de răspunsul primit de la ministrul de Interne, după ce a făcut greva foamei

 

Poliţistul clujean, Sever Legian, cel care a făcut greva foamei în luna aprilie la Cluj-Napoca şi la Bucureşti, în faţa Ministerului de Interne, se simte minţit şi batjocorit. El a fost primit de ministrul Radu Stroe şi convins să renunţe la proteste.

 

Ministrul i-a promis că va analiza situaţia şi va lua măsurile care se impun, dar răspunsul primit marţi, 23 aprilie, este dezamăgitor. 

 

"Deficienţele constatate, cu privire la gestiunea evenimentului din 22.07.2009, au făcut obiectul cercetării prealabile dispuse faţă de comisarul şef de poliţie Crişan Liviu, fostul şef al Secţiei 1 Poliţe din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca. Împotriva ofiţerului nu au fost dispuse măsuri de sancţionare deoarece pe timpul efectuării prealabile acestuia i-au încetat raporturile de serviciu cu MAI prin pensionare", precizează şefii MAI.

 

În privinţa soluţionării penale a cazului, oficialii MAI susţin că justiţia este independentă şi nu poate fi controlată de Ministerul de Interne. 

 

Poliţistul clujean susţine că va protesta la Bucureşti, din 13 aprilie, timp de o săptămână ca urmare a acestui răspuns jignitor.

 

Legian Sever vrea să tragă un semnal de alarmă față de modul în care a fost tratat de șefii lui din IPJ Cluj, după ce a fost ultragiat de sirianul Khairat Chikhess. 

 

În 2009, în timpul unei executări silite, Legian Sever a fost atacat cu un cuțit de cetățeanul sirian, care l-a lovit în braț. Polițistul a intervenit, după ce Khairat Chikhess l-a atacat cu cuțitul pe directorul unei firme de leasing, care a venit să ridice de la atelierul de vulcanizare al sirianului mai multe utilaje. 

 

Legian Sever a făcut plângere penală după acest atac, dar dosarul a stat ani de zile în sertarele IPJ Cluj, polițistul acuzându-și superiorul, pe comisarul șef Liviu Crișan, de mușamalizarea cazului, fiind prieten cu cetățeanul sirian.

 

Polițistul Sever Legian face greva foamei în fața Judecătoriei Cluj-Napoca - FOTO și VIDEO

Comentarii Facebook