Serviciul PEDITEL 1791 riscă să dispară, din cauza modificărilor Codului Fiscal. Au nevoie de ajutorul tuturor!



Serviciul de asistență gratuită Peditel 1791, la care părinții pot apela pentru a primi sfaturi medicale pentru copii lor, este acum în pericol de a se închide, din cauza modificărilor făcute de Guvern la Codul fiscal.

Astfel, conducerea fundației spune că, din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal, aproximativ 80% dintre companiile care îi sponsorizau până acum, nu o mai pot face.

De peste 4 ani, am adus vestile pozitive, nu ne-am plans niciodata, desi uneori, chiar nu mai puteam. Si mai puteam un pic.

De peste 4 ani, neconditionat, cu empatie, calm, rabdare si profesionalism, medicii Peditel 1791 au ajutat cresterea calitatii vietii familiei, am accesibilizat pentru orice roman aflat in tara, accesul non stop si gratuit la un medic competent. Si n-am asteptat nici macar un ”Multumesc”. Pentru ne-am asumat sa facem BINE, PENTRU COPIII NOSTRI.

Uneori ne intrebam ”cati copii putem ajuta intr-o zi cu un medic de garda?”, 150-200?

Raspunsul a venit in 29 decembrie 2017- 229 de copii si s-a vorbit 22 ore!

In loc sa ne vaitam, sa ne plangem, ne-am bucurat, ca am ajutat, ca ne-am depasit limitele, ca am trait emotii pe care le poti intelege doar daca stai pe linia telefonica si incerci sa linisteti o mama care plange: de frica, de frustrare, de neputinta.

Dar 2017 ne-a adus cea mai dura lovitura: modificarea Codului Fiscal- 80% dintre companii nu ne mai pot sponsoriza in 2018, iar formularele 230- cunoscut ca 2% si asa dificil de colectat, acum trebuie depuse PERSONAL la ANAF de angajat. Iar daca se modifica aberant si OG 26 in baza careia functioneaza toate ong-urile.....vom pune lacat.

Am ajutat in 4 ani aproape 100,000 de copii gratuit. Dar maine, posibil noi sa nu-i mai putem ajuta. Iar parintii sa se intoarca cu copiii in UPU”, anunță conducerea Peditel.

Acum, organizația are nevoie de ajutorul cetățenilor pentru a supraviețui. Peditel 1791 este inscris pe Bursa Binelui, iar momentan se află pe pozitia 5. Primele 3 proiecte vor primi dublarea sumei strânse în cadrul campaniei.

Pentru a putea dona și pentur a citi mai multe despre scopul proiectului peditel 1791, intrați AICI.

Comentarii Facebook