Senatul a respins înființarea Agenției de Recuperare a Prejudiciilor. Pe cine dă vina Ponta



Senatul a respuns, marți, propunerea pentru înființarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor, iar premierul Victor Ponta a găsit și un vinovat.

Ponta susține că din cauza senatorilor PNL proiectul nu a fost aprobat, precizând că PSD a votat pentru.

"Am discuta cu grupul nostru de la Senat noi am votat pentru, cei care au votat împotrivă au fost cei de la PNL. Cred că dvs veşi certa tot grupul PSD-UNPR", a spus Victor Ponta junaliştilor, potrivit realitatea.net.

Proiectul de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate a fost respis de senatori. Acesta a întrunit 66 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri, iar pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru.

Proiectul de lege are ca obiect înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiției. Potrivit proiectului, Agenția urmează "a fi desemnată drept oficiu național pentru recuperarea creanțelor, în sensul Deciziei 2007/845/JAI a Consiliului din 6 decembrie 2007 privind cooperarea dintre oficiile de recuperare a creanțelor din statele membre în domeniul urmăririi și identificării bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracțiunile" și "oficiu național pentru gestionarea bunurilor înghețate, în sensul art. 10 din Directiva 2014/42/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în UE".

Comentarii Facebook