Șeful SRI a anunțat că își va prezenta demisia în fața noului președinte: Să decidă el dacă mai rămân



Șeful Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat, vineri, la Timișoara, că după alegerile prezidențiale își va prezenta demisia în fța noului șef de stat, care va urma să decidă dacă acesta merită să rămână în această funcție.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a fost întrebat de presă, la Timişoara, dacă serviciile de informaţii ar trebui să se implice în viaţa politică, potrivit Mediafax

"Deloc nu ar trebui să se implice serviciile secrete, ca să fie clar. Vedeţi, în contextul fiecărei campanii electorale, discursul politic aduce în atenţie, din nefericire, şi serviciile de informaţii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că stă deoparte de această luptă politică, ne interesează să ne facem treaba bine. În ce mă priveşte, se vehiculează, nu a venit dinspre mine acest lucru, în legătură cu evolutia mea politică, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi el va decide dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu să continue sau nu", a declarat Maior.

Maior s-a aflat, vineri, la Timişoara, pentru a primi titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Vest din Timişoara. După ceremonie, acesta şi-a lansat și cartea "Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI".

Comentarii Facebook