Șeful Spitalului Militar Cluj acuzat că și-a bătut un coleg până când i-a rupt mandibula. Acum a fost pensionat forțat

 

Șeful Spitalului Militar (SMU) de Urgenţă din Cluj-Napoca, colonelul Camilio Coste, a fost implicat în scandaluri repetate de-a lungul ultimilor ani, ajungând să fie pensionat ”forțat” zilele acestea. Și-a lovit un coleg atât de tare, încât i-a rupt mandibula.

 

Pensionarea i s-a tras de la un scandal care a izbucnit în urma cu o lună. Directorul administrativ al SMU, colonelul inginer Nicolae Podar, a primit un control de la București, condus de un colonel din cadrul Direcţie Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. ”Colonelul de la Bucureşti a venit într-un control pe linie de protecţie a datelor cu caracter secret din cadrul SMU Cluj Napoca. La finalul controlului, directorul administrativ Podar l-a invitat pe colonelul de la Bucureşti la masă, la un restaurant din vecinătate. Comandantul SMU, colonelul Coste, a aflat de acest lucru şi a mers la restaurant unde a făcut un scandal uriaş pe motiv că cei doi îl lucrează pe la spate. A doua zi, colonelul Coste a intrat, subit, în concediu”, a povestit un medic din cadrul Spitalului.

 

Pentru a aplana conflictul, colonelul Coste a acceptat să fie pensionat în regim de urgență, el îndeplinind toate condițiile necesare.

 

În locul acestuia a fost numit ca interimar la conducerea Spitalului Militar Cluj, colonelul Doina Baltaru. ”De azi, eu sunt comandantul interimar al spitalului. E cazul să ne amintim de lucrurile bune. Eu nu plec urechea la bârfe şi nu ştiu ce s-a întâmplat”, a spus aceasta.

 

Trecutul colonelului Camilio Coste este unul agitat, fiind implicat în altercații cu colegii. În 4 ianuarie 2011, s-a bătut cu un alt colonel, la microrevelionul organizat pentru angajaţii spitalului. Totul a fost ținut secret de ofițerii de la Direcţia de Informaţii Militare, deși inițial ambii colonei și-au scos certificate medico-legale și ar fi vrut să facă plângere la Parchetul Militar Cluj.

 

Victima colonelului Coste este un alt medic colonel din SMU Cluj, iar pe certificatul medico-legal al acestuia sunt deschise leziunile suferite. În acest document se arată că a suferit un ”traumatism maxilo facial prin accident. Fractură rebord alveolar (n.n. - fractură de maxilar). Echimoză roşie violacee ambele pleoape ... pe pleoapa superioară a OS şi inferioară două excoriaţii de 0.5 cm, fiecare. Moderată tumefaţie a buzei superioare ... echimoză violacee”. Medicul legist Gheorghe Nicolau i-a acordat victimei un număr de îngrijiri medicale de 16-18 zile.

 

 

Colonelul Camilio Coste și-a scos și el un certificat medico-legale în data de 12 ianuarie 2011, primind 8-9 zile de îngrijiri medicale după ce a suferit un ”placard excoriat, pe fond tumefiat, cu sensibilitate la acest nivel”. 

 

 

Incidentul a fost relatat de un martor care a spus că şeful SMU l-a lovit cu pumnul în faţă pe subalternul său, iar acesta l-a lovit cu piciorul în tibie pentru a se apăra.

Comentarii Facebook