Șeful Postului de Poliție din Gara Dej, acuzat că a furat motorină, se apără: ”Eu făceam sex cu amanta în birou”

 

 

Șeful Postului de Poliție din Gara Dej, agentul-șef Vasile Câmpan, acuzat că ar fi protejat o grupare care a fura motorină din vagoane se apără și spune că el facea sex cu amanta în birou în noaptea flagrantului. 

 

Procurorii clujeni au informații că Vasile Câmpan ar fi chiar șeful grupării și le asigura protecția hoților. În total, 50 de tone de motorină au fost furate în 3 luni din vagoanele care staționau în Gara Dej. 

 

Câmpan le-a spus procurorilor că, în noaptea de 27 spre 28 iulie, când a fost organizat un flagrant în gară și au fost prinși mai mulți angajați ai CFR furând motorină, el se afla în birou cu amanta. ”În noaptea în care s-a realizat flagrantul nu eram de serviciu. De altfel, nu eram de serviciu nici anterior, în datele la care s-au mai comis astfel de fapte. Am o prietenă cu care am o relaţie de trei ani. Singura mea legătură cu faptele petrecute în noaptea de 27/28 iulie era prezenţa maşinii mele pe peron. Acolo parcam maşina, iar în noaptea respectivă m-am dus la birou pentru că acolo m-am întâlnit cu prietena mea, iar maşina era parcată în acel loc, ca un alibi faţă de soţia mea”, a explicat agentul Câmpan.

 

El a povestit că făcea des sex cu amanta lui în biroul poliției. Procurorii au precizat, însă, că furturile se produceau numai în turele de noapte ale lui Vasile Câmpan şi îl acuzau că lucra mână în mână cu hoții, ignorându-i alibiul. 

 

Vasile Câmpan a fost întrebat de procurori și de ce nu a luat nicio măsură pentru a-i prinde pe hoți, ținând cont că furturile se petrec de câteva luni. Agentul șef a precizat că ”relaţia cu amanta îi distrăgea atenţia”. ”Furturile erau comise în zona de contact, care presupune 27.000 de volţi, şi nu pot să-mi explic cum au comis furturi în asemenea condiţii de risc maxim”, a precizat Câmpan. 

 

Ba mai mult, el a recunoscut și că obișnuia să se ”servească” din motorina lăsată de hoți în vagoane. ”Am luat din vagoanele deja descărcate, din ce mai rămânea pe fund”, a mărturisit polițistul, care nu consideră că a comis un furt.

 

El a fost pus la dispoziția Inspectoratului de Poliție Transporturi Feroviare, deoarece este urmărit penal. 

 

Relațiile în Poliție ale lui Vasile Câmpean sunt bine poziționate. Șoția lui este comisar şef în cadrul Direcţiei Generale a Penitenciarelor, iar cumnatul lui este șeful Poliţiei Transporturi Feroviare din România, comisarul şef Cătălin Udrea.

 

Şeful Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Dej, Vasile Câmpan, reţinut de Poliţie şi judecat la Tribunalul Cluj pentru luare de MITĂ

Comentarii Facebook