Ședință de urgență la USAMV pentru a stabili măsurile împotriva coronavirus! UBB și UMF deja și-au suspendat cursurile


Conducerea Universității de Științe Agricole și medicină Veterinară din Cluj-Napoca a anunțat că va susține o ședință de urgență, miercuri, pentru a decide ce măsuri urmează să fie luate în contextul stării la nivel național generată de răspândirea coronavirus.

Autoritățile au decis deja interzicerea evenimentelor cu mai mult de 1.000 de participanși, iar începând de miercuri, 11 martie, toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară și-au suspendat cursurile până în data de 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.

În atenția studenților, cadrelor didactice și angajaților USAMV Cluj-Napoca,

Rectorul USAMV Cluj-Napoca a convocat de urgență o ședință a Consiliului de Administrație în data de 11 martie, pentru a evalua starea de fapt generată de coronavirusul Covid-19 și pentru stabilirea următorilor pași privind conduita în acest caz.

USAMV Cluj-Napoca a aplicat până în acest moment măsuri înăsprite de dezinfecție a spațiilor, conform deciziei Comitetului Național Pentru Situații Speciale de Urgență s-au suspendat toate mobilitățile internaționale din cadrul Programului Erasmus+ până la data de 31 martie, și s-au intensificat activitățile de informare asupra măsurilor de prevenire a coronavirusului.

Pentru a afla mai multe informații despre coronavirusul Covid-19, Ministerul Sănătății a pus la dispoziție linia TELVERDE, 0800800358. Acesta nu este un număr de urgență, astfel că, pentru orice fel de probleme legate de sănătate, vă rugăm să apelați 112.

Vă rugăm să priviți acest demers drept un efort comun, al universității împreună cu studenții și întreaga comunitate academică, în scopul oricărui tip de prevenție medicală și în încercarea de a evita situații nedorite privind sănătatea studenților, profesorilor și angajaților USAMV Cluj-Napoca”, se arată în mesaul conducerii USAMV.

Două universități din Cluj, Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, au decis deja să își suspende cursurile în această perioadă.

Comentarii Facebook