Securitate sporita la Nokia - Jucu! Muncitor: "Se tem sa nu ducem arme albe in fabrica!"


Muncitorii Nokia Jucu s-au intors sambata, 1 octombrie, la locul de munca, dupa ce vineri au avut zi libera. Oamenii au fost intampinati cu masuri sporite de securitate.

"Vineri am fost liberi si cand ne-am intors, sambata, automat au facut controale foarte drastice si sunt foarte prudenti. Se tem ca oamenii sa nu aiba la ei ceva ce sa-i poata rani, cutite sau alte arme albe. Sunt unii oameni foarte nervosi pe ei si pentru ca ne-am intors la serviciu vor sa nu aiba probleme. Au aparate cu care ne scaneaza cand intram, detectoare de metale, care inainte nu erau", a declarat pentru Stiri de Cluj Bogdan Colceriu, angajat Nokia.

Acelasi muncitor a mai povestit ca si numarul agentilor de securitate a fost sporit. "Erau 7-8 la intrare si altii care patrulau prin sectii. Fata de saptamanile trecute s-a schimbat situatia si regulile sunt mult mai stricte. Cu siguranta exista temerea ca pot aparea proteste sau chiar sa fie ranit cineva", a mai spus sursa citata.

Muncitorii de la Jucu au intrat sambata in fabrica Nokia la ora 19.45 si 15 minute mai tarziu au avut o sendinta cu Risto Meskus, directorul finlandez al fabricii.

"A fost o sedinta de comunicare, in care ni s-a spus ca pana in luna decembrie ramanem angajati si vom mai primi salarii pana in luna martie. Ultimul ban de la Nokia il vom incasa in 10 aprilie. Despre plata salariilor compensatorii, Risto Meskus ne-a spus ca sumele vor fi stabilite in 30 de zile, adica la sfarsitul lunii octombrie", a mai spus Bogdan Colceriu.

Acesta a mai adaugat ca la sedinta au participat si directorii romani ai fabricii de la Nokia. "Colegii au intrebat cand se platesc salariile, daca va trebui sa completam ceva hartii in lunile in care vom sta acasa si vom fi platiti. Au spus ca totul se va aranja in timp. Le-am atras atentia colegilor sa nu semneze ceva fara sa citeasca atent inainte, pentru a nu se trezi ca isi semneaza demisiile. In rest, sedinta a fost calma, mai mult de informare. Ne-au spus ca Nokia vrea sa ii ajute pe oameni sa treaca peste perioada aceasta dificila", a mai spus angajatul fabricii din Jucu.

 

Muncitorii de la Nokia Jucu au fost anuntati joi, 29 septembrie, ca fabrica se va inchide si 2.200 de angajati vor fi disponibilizati din luna martie 2012.

 

Vezi si...

Protest Nokia la Cluj, organizat de opozitie

AUDIO- Sedinta NOKIA de astazi de la Jucu in care angajatii au fost anuntati ca sunt concediati-Boss -ul Nokia, Stephen Elop, huiduit de angajati EXCLUSIV

Comentarii Facebook