Se taie copacii de la Școala Iuliu Hațieganu din Mănăștur și Primăria Cluj-Napoca nu explică de ce - FOTO


Clujenii care locuiesc în Mărăștur, în zona pieței Flora, au început să se agite, după ce au văzut de câteva zile cum cad copacii de la Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu”.

Fără a avea explicații pe panouri care să fie montate la locul ”măcelului”, clujenii au tras concluzia că RADP s-a pus pe defrișări. 

Primarului Emil Boc îi place culoarea gri ( cea a betoanelor) nicidecum verdele.. verdele ii place pe pista de bicicleta. De aici și sloganul fals: Clujul Verde”, a comentat cineva. 

143593949_1367131886961943_2850272843730322726_n.jpg

Neputința de-a înțelege! De 2 saptamani urmăresc de la balcon un fenomen pe care încerc să-l înțeleg! Școala vecina nu o vedeam de brazii și castanii înalți de 10 - 15 m. O echipa se chinuie zilnic sa efectueze un ritual ciudat : sa sape in jurul fiecărui copac falnic , o groapa de adîncime de 1/2 m , apoi împing pomul în toate direcțiile pînă îl pun la pămînt ramanand rădăcini de 15 cm.Apoi astupa gropile lasand o curte deprimantă. Poate reușește cineva să-mi răspundă la întrebarea mea : DE CE”, a mai scris cineva.

Știri de Cluj a primit luni sesizarea că se taie copacii din curtea școlii și a sesizat Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca pentru lămuriri. Nici până astăzi nu s-a emis vreun punct de vedere, semn că îngrijorările publice nu sunt de interes.

WhatsApp Image 2021-01-25 at 14.02.27.jpeg

Lămuriri care ar putea avea legătură cu situația din teren sunt oferite pe site -ul Primăriei, unde se spune că va fi ridicat un nou corp de clădire, la școala ”Iuliu Hașieganu”, ceea ce ne face să credem că defrișările au legătură cu acest proiect. 

A fost finalizată licitația pentru realizarea lucrărilor pentru proiectul „Extindere corp de clădire existentă Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu”.  Soluția arhitecturală propune realizarea unui nou corp de clădire alipit celui deja existent.

Noul corp va dispune de 15 săli de clasă, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată de un ascensor și de un grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate.

De asemenea, construcția existentă va fi reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic.

Valoarea contractului este de 7.145.607 lei (fără TVA), iar durata de execuție este de 18 luni. Proiectul va fi realizat de asocierea RSB BAU TEHNIK SRL – NORD CONFOREST SA”.

------------------------

După apariția articolului în spațiul public, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca ne-au contactat rapid pentru a oferi explicații.

Aceștia au precizat că nu au avut informații până în acest moment, dar că acum li s-a transmis că arborii au fost scoși cu rădăcină din pământ pentru a fi replantați, o parte chiar în curtea școlii, acolo unde s-a putut. 

WhatsApp Image 2021-01-26 at 13.57.34.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-26 at 13.57.33.jpeg

Plantarea copacilor s-a făcut în curtea școlii, dar și în Parcul Iuliu Perodan și Parcul Rozelor

WhatsApp Image 2021-01-26 at 14.02.31.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-26 at 14.02.21.jpeg

Comentarii Facebook