Vineri 27 Ianuarie

Se lansează DOCTOR ALO, call center NAȚIONAL de sfaturi medicale GRATUITE și NON-STOP pentru urgențe pediatriceO tara intreaga se ”cauta” pe Google atunci cand se imbolnaveste in loc sa mearga la doctor, pe paginile de Facebook ale grupurilor de mamici e plin de "sfaturi"care mai de care mai exotice, iar acesta este un obicei foarte periculos fiindca oamenii simpli se erijeaza in medici de ocazie oferind sfaturi proaste, periculoase, ce pot afecta serios sanatatea celor bolnavi.

Jurnalistul Liviu Alexa, puternic implicat de-a lungul ultimului deceniu in proiecte sociale, vrea sa rezolve aceasta problema lansand DOCTOR ALO, un serviciu gratuit de call center pentru urgente pediatrice, in care medici adevarati sa ofere parintilor sfaturi medicale avizate legate de problemele de sanatate ale copilului.Romania are nevoie de DOCTOR ALO. Iata de ce!Sunt o gramada de situatii in care un parinte nu stie ce sa faca si cum sa evalueze starea de sanatate a copilului. Ingrijorarea si gandurile negre il pot face pe un parinte sa se gandeasca serios sa sune la 112 sau sa mearga la UPU, desi in 70% din cazuri acest lucru nu s-ar impune, asa cum arata studiile facute de call-centere pediatrice cu vechime.

DOCTOR ALO va fi 24 de ore din 24 si 7 zile din 7 la dispozitia parintilor ingrijorati oferindu-le o consiliere bazata pe un program de pregatire medicala specifica triajului telefonic.

In fapt, ne spune si initiatorul proiectului, Liviu Alexa, DOCTOR ALO are 323 de protocoale medicale de pediatrie, acoperind cele mai comune urgente medicale ale celor mici: diaree, febra, varsaturi, tuse, constipatie, conjunctivite, otite, eruptii cutanate, sangerari nazale, migrene, intepaturi de insecte, convulsii, traumatisme si fracturi, dar si probleme medicale mai speciale.

 
Medici specialisti vor fi permanent de garda la DOCTOR ALO si vor raspunde prompt si amabil la toate situatiile posibile in care am putea avea nevoie de o indrumare medicala pentru cei mici.

Sunt o gramada de momente in care, ca parinte, esti disperat si indoit asupra starii de sanatate a copilului. Un plans agitat noaptea sau un week-end cu varsaturi pornite in momente de genul vacante sau deplasari in locuri izolate, ore tarzii din noapte cand medicul de familie nu poate fi deranjat sau sunat, toate acestea au acum o rezolvare: DOCTOR ALO.

Va fi un serviciu gratuit pe care se vor putea baza toti parintii din Romania si chiar si romanii din strainatate care cunosc foarte bine cat de scumpe sunt serviciile si consulturile medicale. Il facem gratuit pentru copii fiindca eu am puterea sa adun sponsori care sa inteleaga importanta acestui proiect.

Trebuie sa privim intr-un context mai larg aceasta nevoie imensa a romanilor pentru competenta medicala, fiindca sunt milioane de romani care locuiesc la tara sau in zone unde nu exista unitate de primiri urgente decat la mare departare si pentru care acest serviciu este extrem de util. Pana acum, ei nu aveau unde sa sune, de acum DOCTOR ALO va fi sprijinul lor.DOCTOR ALO are inca o componenta utilitara importanta. Aceste servicii de consiliere medicala au rolul de a aprecia cu precizie gravitatea starii de sanatate a copilului si va spun ca DOCTOR ALO va contribui contribui la degajarea aglomeratiei unitatilor de urgenta din Romania. Prin aceasta diagnoza medicala telefonica, un medic isi poate da lesne seama din drescrierile parintelui si prin prisma experientei profesionale, daca este necesar sa se sune la 112 sau daca se poate asigura o consiliere rapida a parintilor pentru rezolvarea problemei sau daca problema suporta amanare pana a doua zi, pentru un consult medical adecvat”, a declarat Liviu Alexa.O abordare business pentru a combate boemia traditionala a ONG-urilorProiectul va fi implementat la Cluj-Napoca incepand cu 10 iulie, in acest moment cautandu-se cei mai potriviti medici pentru DOCTOR ALO:

Vrem sa angajam in prima faza 16 medici care sa vina in ture de opt ore. Oferim conditii de munca excelente si o retributie foarte buna, iar cand spun asta ma refer la salarii mari cu carte de munca. Mai exista 2 mici call-centere cu impact local la Cluj, dar acolo medicii sunt platiti cu 7 lei pe ora, ceea ce e jenant.

Vrem sa dam salarii mari, fiindca este o munca de mare responsabilitate si noi vrem sa stim ca acesti medici se vor dedica complet atat din punct de vedere profesional cat si emotional.

Mie imi place sa inovez in orice proiect ma implic. In cazul acestui proiect social, vreau sa aduc si o injectie de mentalitate de business. DOCTOR ALO va fi gratuit mereu pentru copii, dar sfaturile pentru adulti vor fi platite cu 7 lei pe minut, iar adultii trebuie sa inteleaga ca acesti bani vor plati si gratuitatea copiilor, dar le vor aduce sfaturi competente pentru propriile probleme de sanatate.Apropo de cele doua call centere micute din Cluj... de aia se zbat intre faliment si subfinantare, fiindca abordarea celor de acolo e admirabila, dar boema. Un proiect social puternic are nevoie de marketing si de impact, pentru ca viitorii sponsori sa inteleaga potentialul sau. Are nevoie de idei proaspete si de impact.

DOCTOR ALO va fi ofertat la companii puternice pentru a le convinge sa intre ca sponsori. Da, ca parinte, vei primi gratuit sfaturile profesioniste de la medicii nostri, dar cred ca nimeni nu va fi deranjat daca atunci cand se initiaza apelul catre DOCTOR ALO, inainte a intra in contact cu medicul, va fi si un anunt audio de doar 3 secunde care va suna de genul "acest serviciu este sprijinit de Terapia" sau de Catena sau de Orange...

Sunt foarte ambitionat sa reusesc si cu acest proiect. Rolul meu va fi de manager al proiectului si de aducator de bani, asa am procedat si in alte proiecte in care am fost implicat si sigur de aia am avut succes, fiindca nu mi-am dat cu parerea despre baschet, de exemplu, cand eu aveam alaturi cel mai bun antrenor din Romania.

Parinti, salvati-va acest numar 0364 980 si tineti minte numele de DOCTOR ALO, fiindca nu se stie cand veti avea nevoie de noi. Fiti insa siguri ca atunci cand veti avea nevoie vom fi prezenti si disponibili la orice ora din zi si din noapte”, a mai adaugat Alexa.Medicii interesati sa lucreze in proiectul DOCTOR ALO, sunt rugati sa depuna un CV pe adresa liviu@ncn.ro