Duminica 13 Iunie

Se înlocuiesc abonamentele de transport în comun ale elevilor și studenților: Primesc 120 de călătorii pe luni


Primăria Cluj-Napoca anună că, de la 1 martie, va pune în practică ”politici publice îmbunătățite care vizează transportul public pentru elevii și studenții clujeni”. 

Conform municipalității, noile măsuri au ca obiectiv încurajarea utilizării transportului în comun și reprezintă totodată o recunoaștere a locului și rolului pe care tinerii îl au în ecosistemul de dezvoltare al orașului nostru.

Astfel, în ședința de Consiliu local de astăzi, 28 februarie, după perioada de consultare și dezbatere publică, au fost aprobate noile regulamente de acordare a abonamentelor la transportul public din Cluj-Napoca pentru elevi și studenți. 

Principalele modificări care intră în vigoare din luna martie sunt:

- înlocuirea abonamentului pe două linii de transport în comun cu un abonament care include un număr de 120 de călătorii pe lună,

- o călătorie este valabilă timp de o oră, indiferent de linia și numărul de mijloace de transport în comun utilizate în acest interval de timp.

Pot beneficia de aceste facilități studenții care urmează cursuri de licență, master sau doctorat la zi, și să dețină unul din cele șase carduri nebancare:

StudCard, ISIC Student, Euro> 26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student.

Pentru elevi (din clasele pregătitoare până la clasa a XIII-a) și pentru pentru școli în special, măsurile transpuse în noile regulamente reprezintă și o simplificare a procedurilor de acordare a facilităților la transport.


Comentarii Facebook