Se închide circulația pe podul de la coada lacului Gilău spre Someșul Cald, Tarnița și Mărișel: ”E pericol iminent de prăbușire” - FOTO


UPDATE

Primarul comunei Gilău, Gelu Topan, a explicat pentru Știri de Cluj că încă riveranii și autoturismele mici au voie să circule.

Deocamdată studiem variante, luni-marti vom lua o decizie. Deocamdată este interzisă circulația pe pod cu excepția autovehiculelor sub 3.5 tone și a riveranilor”, a spus Topan.

--------------------------

Autoritățile și-au dat seama că podul de la coada lacului Gilău este în pericol de prăbușire, după ce a fost golit lacul. 

În urma procedurii de golire a lacului Gilău s-a constatat că elementele de rezistență ale podului situat pe DJ 107P km 4+310, situat la coada lacului Gilău, la ieșire din localitatea Someșu Rece, spre localitatea Someșu Cald, sunt complet distruse, fapt ce reprezintă un pericol iminent pentru toate vehiculele și persoane care traversează podul.

Prin urmare s-a dispus închiderea imediată a traficului auto și pietonal pe acest pod!!!

Vă rugăm deci, respectuos, în cazul în care aveți deplasări de făcut, în regim de urgență să luați în calcul intervalul necesar pentru a ajunge la destinație pe trasee ocolitoare. 

Ne cerem scuze pentru disconfortul pricinuit, dar decizia închiderii totale a circulației a fost dispusă de un grup de experți și ea nu poate fi contestată sau suspedată”, a transmis viceprimarul din Gilău, Carol Okos.

WhatsApp Image 2022-07-16 at 12.59.39 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-07-16 at 12.59.39.jpeg

WhatsApp Image 2022-07-15 at 20.46.13 (1).jpeg

Oamenii care stau în localitățile din amonte sunt disperați că nu mai au cum să ajungă la locurile de muncă. 

Practic tot traficul spre Someșul Cald, Tarnița, Mărișel sau Beliș este oprit. Pentru a se ajunge la Tarnița oamenii pot merge pe la Huedin - Beliș - Mărișel - Tarnița, dar și pe la Căpușu Mare - Râșca - Mărișel - Tarnița sau Someșul Rece.

Marea problemă este accesul celor care muncesc în acea zonă și aprovizionarea cu alimente. 

WhatsApp Image 2022-07-16 at 12.55.55.jpegWhatsApp Image 2022-07-16 at 12.55.54.jpeg

Comentarii Facebook