Se demolează Podul Garibaldi și nu se va mai circula în zonă! E depozit de sare și acolo


Podul Garibaldi, vital pentru circulația pe ruta Grigorescu - stadion - strada Moților, va fi demolat pentru a fi construit unul nou. De zece ani se chinuie administrația Boc să găsească un constructor care să facă această lucrare, iar acum proiectul revine pe tapet. 

Arhitecții de la SC Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL au propus demolarea podului vechi și ridicarea altuia nou, iar costul ar fi de 60.631.452 lei cu TVA, din care 38.565.542 lei cu TVA reprezintă lucrările de construcţii-montaj.

Problema este că circulația rutieră va fi complet închisă timp de 6 luni, iar după cum știm noi că se lucrează am putea vorbi de mult mai mult timp. Arhitecții se tem și că acolo este sare, deci studiile geologice trebuie făcute atent, nu ca la Podul Porțelanului, pe genunchi. 

Viitorul pod va avea 2 benzi de circulaţie auto de 3 metri şi 2 benzi de circulaţie de 3,50 m (cele marginale); 2 zone pentru parapet rutier de 0.45 m fiecare; 2 piste pentru biciclişti de 1.5 m fiecare; 2 trotuare pietonale de 2.25 m fiecare; 2 zone pentru parapet pietonal de 0.3 m fiecare.

Rămâne de văzut dacă se va găsi un constructor. Până acum, la alte patru licitații nu s-a prezentat nimeni. 

Comentarii Facebook