Se apropie cea de-a doua vacanță școlară din acest an. Elevii au o săptămână liberă, dar nu toți deodată! Vezi săptămâna desemnată de Cluj


Vacanță din februarie 2023,  sau „vacanța mobilă” așa cum este denumită această săptămână liberă pe care o vor avea elevii în luna februarie, va fi luată în perioade diferite, alese de Inspectoratele Școlare Județene. 

După cum s-a stabilit în luna aprilie a anului trecut, structura anului școlar 2022-2023 s-a modificat radical, semestrele fiind înlocuite de cinci module de învățare. Luna februarie 2023 le va aduce elevilor cea de-a două vacanță din anul care abia a început. 

Potrivit ordinului privind structura anului școlar 2022-2023 publicat în Monitorul Oficial, elevii vor avea o vacanță mobilă în perioada în perioada 6—26 februarie 2023. Această vacanță va avea o durată de o săptămână și va fi aleasă la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București în intervalul menționat. 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a optat pentru săptămâna 13-19 februarie

 „Vacanța poate fi stabilită în intervalul 6-24 februarie 2023, adică în a doua, a treia sau a patra săptămână a acelei luni. Concret, în două locuri, Ilfov și județul Suceava, elevii vor intra în vacanță în a doua săptămână a lunii februarie (6-12), zece județe (Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova) vor intra în vacanță în a treia săptămână (13-19 februarie), în timp ce elevii din restul județelor și București vor intra în vacanță în ultima săptămână întreagă din februarie (20-24)”, scrie avocatnet.ro.

harta vacanta februari e.jpeg

În ceea ce privește întoarcerea elevilor la cursuri după vacanța din luna februarie, aceștia o vor face potrivit următorului calendar:

  • de luni, 13 februarie 2023;
  • de luni, 20 februarie 2023;
  • luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023.

Măsura a fost gândită pentru a reduce presiunea pe locațiile turistice și rețeaua rutieră. 


Comentarii Facebook