Miercuri 24 Aprilie

Școlile din Apahida nu se închid, deși s-a depășit nivelul de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori - VIDEO


Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că școlile din Apahida nu vor fi închise, deși s-a depășit incidența de 3 cazuri la mia de locuitori. 

Acum, comuna Apahida depășește procentul de 3 la mie, rata incidenței cazurilor potivie, dar pentru că este un focar izolat la centrul de varstnici, nu se pune problema de a trece pe scenariul roșu la școli și nici la unitățile administrativ-teritoriale”, a spus Mircea Abrudean. 

În satul Dezmir, la un azil de persoane vârstnice s-au depistat 49 de cazuri.

Avem un focar activ. Din 54 de persoane testate, 49 sunt pozitive, din acestea 42 sunt rezidenți ai centrului de vârstnici din Dezmir, cu vârste cuprinse între 68 și 92 de ani, ceilalți șapte sunt din rândul personalului. În acest moment au fost deja transportați o parte din ei, urmând ca și restul să fie aduși la spitalele COVID din Cluj-Napoca, la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru a se realiza evaluarea medicală pentru a se stabili parcursul terapeutic. 

Activitatea centrului a fost suspendată, pentru dezinfecție și decontaminare, urmând ca rezidenții care sunt stabili din punct de vedere medical să se întoarcă în acest centru, unde vor fi izolați și carantinați pentru a nu ocupa spații în spitale. Cei care au stare mai puțin bună vor sta la spital. Ancheta epidemiologică nu a fost finalizată, dar testarea tuturor s-a făcut după ce a fost depistat pozitiv un angajat și astfel s-a descoperit acest focar activ”, a mai spus prefectul. 

Un alt focar a fost în ultimele 14 zile în localitatea Aghireșu, unde școlile nu au fost deschise, dar de joi, 17 septembrie, acestea ar putea fi deschise, a spus Murcea Abrudean. ”La Aghireșu, focarul se închide. Azi e ultima zi de carantină pentru cei de acolo. De mâine vom trece la scenariul verde și la școală, pentru că nu mai sunt 3 la mie”, a încheiat prefectul. 

Comentarii Facebook