Scandalurile continuă la Cluj între taximetriști și șoferii de ridesharing: „De ce nu vă vedeți de pensie și să-i lăsați pe alții să muncească?”


Taximetriștii clujeni au protestat în ultimii ani continuu împotriva platformelor de ridesharing Bolt și Uber. După mediatizarea acestor acțiuni acum cresc și incidentele de confruntări între cele două tabere. Șoferii de ridesharing încearcă să răspundă „înțepăturilor” venite de la taximetriștii clujeni creând la rândul lor polemici pe rețelele de socializare pe seama calității serviciilor oferite de taximetriști. 

„În atenția taximetriștilor infiltrați aici. Am trecut astăzi prin fata pe la teatru. În standul de taxi nu cred că era taximetrist sub 60 de ani. Cel din poză avea cel puțin 70 de ani.

S-a urcat cineva la el în mașină cu mare groaza deoarece nu a avut încotro fiind primul în stand.

A reușit după 10 minute sa iasă din stand...era pierdut.

Pai ce reflexe mai are ăla? Asta nu pune viața în pericol la pasageri cum tot înțepați voi șoferii de bolt și uber? Ăștia sunteți cei cu protestele? De ce nu vă vedeți de pensie și de bătrânețe și să lăsați pe alții să muncească?”, a transmis șoferul unei firme de ridesharing din Cluj-Napoca pe un grup de Facebook. 

ppp.png

Amintim că, La Cluj șoferii de taxi au reclamat că platformele Bolt și Uber nu se supun acelorași condiții pe care ei le respectă deja și nu plătesc taxe la bugetul local. Sindicatul taximetriștilor din Cluj-Napoca spune că activitatea de ridesharing ar genera un venit suplimentar de aproape 24.000 de euro la bugetul local.

„Cerem Consiliului local să reglementeze aceste sincope prin obligarea tuturor operatorilor ride cât și a platformelor pentru comenzi să-și plătească taxele la Cluj-Napoca prin stabilirea domiciliul fiscal aici precum fac și operatorii taxi”, a transmis Sindicatul taximetriștilor din Cluj.

Comentarii Facebook