Scandalul "xerox la BAC" s-a lasat cu arestarea directorilor de la Scoala "Alexandru Borza" si "Edmond Nicolau" din Cluj


Doi directori de scoli din Cluj-Napoca au fost retinuti de procurorii DNA Cluj in cazul lucrarilor xeroxate. Este vorba despre Ioan Rus, directorul Grupului Scolar "Alexandru Borza", si Ioan Vaidahazan, director adjunct la Liceul "Edmond Nicolau".

Ioan Rus este acuzat de trafic de influenta, fals material in inscrisuri oficiale si sustragere sau distrugere de inscrisuri, toate in forma continuata. Directorul adjunct la Liceul "Edmond Nicolau" Cluj-Napoca, Ioan Vaidahazan este acuzat de luare de mita, sustragere sau distrugere de inscrisuri, in forma continuata si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata.


Potrivit procurorilor DNA Cluj in luna iunie, Ioan Rus a pretins "de la mai multi candidati si de la parintii acestora sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 euro, totalizand 14.100 euro, din care a primit efectiv suma de 10.600 euro, promitand ca, in schimbul acestei sume, va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat din cadrul Centrului de examen Grup scolar "Alexandru Borza" din Cluj Napoca, in vederea asigurarii promovarii in mod fraudulos a probei de limba si literatura romana".

Ioan Vaidahazan, membru in Comisia de bacalaureat si director adjunct la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a pretins si primit de la un candidat suma de 400 euro pentru a-l ajuta sa promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat.

Anchetatorii sustin ca cei doi directori au falsificat si multiplicat cele 42 de lucrari "prin xerocopiere color, iar lucrarile originale au fost inlocuite cu cele astfel falsificate".

In plus, cei doi au sustras borderourile de predare a lucrarilor scrise la Limba Romana pentru a lie se pierde urma si pentru a le putea inlocui cu cele xeroxate.

Ambii au fost retinuti pe 24 de ore, iar astazi, 14 iulie, judecatorii de la Tribunalul Cluj i-au retinut pe 29 de zile pe Rus Ioan, si pe 20 de zile pe Ioan Vaidahazan.

Comentarii Facebook