Scandalul Sălii Polivalente continuă: ACI i-a făcut plângere Primăriei Cluj în Contencios Administrativ


Firma ACI a decis vineri să atace în contencios administrativ decizia Primăriei Cluj privind reluarea licitaţiei pentru Sala Polivalentă.

Lucrările la Sala Polivalentă au fost lăsate deoparte în luna aprilie, după ce instanţa a anulat licitaţia prin care firma Con-A din Sibiu a fost declarată câştigătoare a lucrărilor.  Preţul oferit de aceasta, potrivit instanţei, a fost mic faţă de cel real. Costul unitar mediu de execuţie a unui loc în sala polivalentă, potrivit evaluării efectuate de experţi, ar trebui să fie în jur de 13.600 de lei, în timp ce oferta propusă de CON-A era de 7.200 de lei.


"Au apreciat experţii că acest cost este comparabil cu cel al construirii parkingului etajat din cartierul Mărăşti, practic este egal cu cel al unei hale industriale, fără nici un fel de finisaj şi dotări superioare, preţul ofertat fiind de câteva ori mai mic faţă de orice altă sală polivalentă construită în România, afirmaţia fiind valabilă şi pentru cel puţin alte opt săli polivalente construite în Europa Centrală şi de Est", se arată în motivarea Tribunalului Cluj.

 

Primăria Cluj-Napoca a angajat un expert care a analizat solicitarea instanței de reanalizare a ofertelor, iar decizia a fost de reziliere a contractului cu firma CON-A și de reluare a licitației. 

 

Firma ACI ar fi vrut ca oferta lor să fie declarată câștigătoare, deși era cu 40 de milioane de lei mai mare decât cea a CON-A.

 

Primăria Cluj-Napoca: Reziliem contractul de la Sala Polivalentă. Oferta ACI este neconformă

Comentarii Facebook