Scandal la Casa Municipala de Cultura! Angajatii nu pot intra in sediu! Yala a fost schimbata. TIFF si Zilele Clujului sunt afectate

 


Angajatii de la Casa Municipala de Cultura Cluj-Napoca nu pot intra in sediu pentru ca Asociatia Patronilor si Meseriasilor (APM) Cluj, care a obtinut in instanta cladirea, a schimbat peste noapte yala.

"Este blocata intrarea in casa de cultura, in sensul ca a fost schimbata yala de un individ maghiar, care este in cladire si care ne terorizeaza, si de catre reprezentantul APM, care se considera ca este proprietarul, desi este continuatorul altei institutii, decat cea care a detinut in trecut aceasta cladire.

Noi avem dovezi ca s-a produs o eroare. Am depus plangere la DNA si Parchet si am anuntat toti cei trei prim-ministri de pana acum.

Cei de la Asociatia Patronilor si Meseriasilor sustin ca acea cladire ar fi apartinut Uniunii Industriasilor Romani, dar potrivit datelor pe care le avem rezulta ca imobilul a apartinut asociatiei maghiare de atunci. Cladirea a fost in proprietatea asociatiei unguresti, care insa nu a pretins nimic. Asociatia Patronilor si Meseriasilor vrea sa vanda imobilul estimat la 30.000.000 de euro unui patron din Iasi care vrea sa deschida acolo o crama si un restaurant", a spus directorul Casei Municipale de Cultura, Dan Brudascu.

"Avem doua expozitii pe care trebuie sa le gazduim pentru Zilele Clujului, pentru orasele Swuon si Namur, dar cei de la Scutul Negru sunt in fata usii si nu ii lasa pe angajati sa intre. Sunt niste indivizi cat dulapurile angajati de cei de la APM", a mai spus Brudascu.

 

SCANDAL: Angajatii Casei Municipale de Cultura Cluj-Napoca "Nu am primit nicio instiintare cum ca nu putem intra in sediu" VIDEO

 

Directorul Casei municipale de Cultura Cluj-Napoca sustine ca Asociatia Patronilor si Meseriasilor are o decizie a instantei de retrocedare, dar nu si una de evacuare.

Reprezentantii APM Cluj si-au revendicat rolul de continuatori ai Uniunii Industriasilor Cluj, organizatia care a detinut acest imobil in perioada interbelica. Asociatia Patronilor si Meseriasilor a solicitat in instanta retrocedarea cladirii in baza Legii 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv in perioada 6 martie - 22 decembrie 1989. Cererea APM Cluj a fost respinsa in prima faza, pentru ca asociatia nu a putut demonstra ca este continuatoarea Uniunii Industriasilor Cluj, dar ulterior a fost modificat statulul incheiat in 1990 si APM Cluj si-a revendicat rolul de urmas al vechilor proprietari ai imobilului.

Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj a revenit in instanta cu o noua cerere de revendicare si a primit castig de cauza. Primaria Cluj-Napoca a retrocedat pe hartie, in 2011, spatiul in care a functionat cinematograful Timpuri Noi, Casa Municipala de Cultura Cluj, iar RADEF a trebuit sa predea o alta parte a cladirii, cu birouri si depozitul pentru filme.

Directorul Casei Municipale de Cultura, Dan Brudascu, contesta sentinta prin care s-a obtinut retrocedarea acestei cladiri si a spus ca a sesizat procurorii DNA Cluj, deoarece au fost falsificate actele. "Asociatia Patronilor si Meserisailor nu este continuatoarea Uniunii Industriasilor Cluj. Nu a avut nicio legatura cu organizatia care a functionat in perioada interbelica. Am sesizat deja DNA-ul cu privire la acest aspect, precum si comisarul Uniunii Europene pentru Justitie. Adevarul va iesi la lumina, iar nu peste mult timp Casa Municipala de Cultura isi va desfasura activitatea tot in Piata Unirii, numarul 24", a declarat Brudascu.

 

TIFF protesteaza fata de evacuarea din sediu a Casei Municipale de Cultura Cluj

Comentarii Facebook