Scandal între Boc și opoziție pe tema cumpărării clădirii BCR din centrul Clujului. Costă 6,5 milioane de euro și ar fi alternative


Primarul Emil Boc vrea să cumpere din banii clujenilor clădirea BCR, de pe strada George Barițiu, cu suma de 6,5 milioane de euro. Suma este enormă, mai ales că Primăria are nevoie de un sediul provizoriu pe o durată de 2 ani, cât timp se renovează spațiile actuale.

"În perioada următoare vom avea 3 dislocări de spații, în care își desfășoară activitatea peste 1.400 de persoane și care au program cu publicul. Este vorba despre centrul pentru cetățeni de pe Moților 7, care va fi demolat odată cu demararea proiectului de metrou - pentru interstația de metrou și centrul de urgență. Clădirea din Piața Unirii (Vechea Primărie) este prinsă în proces de modernizare, ceea ce înseamnă mutarea funcționarilor. De asemenea sediul principal al Primăriei are nevoie de consolidarea podului și acoperișului, adică etajul doi trebuie evacuat. Vorbim de un timp de 2 ani de zile, aproape 3 pentru unele spații. Sediul BCR corespunde nevoilor noastre. Te muți într-o casă nouă, care are deja configurația propice făcută, cu ghișee pentru public, cu birouri, nu găsești pe piață altă alternativă”, a declarat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca. 

Consilierii PSD au spus că de acești bani, 6,5 milioane de euro cât costă sediul BCR, de pe strada Barițiu, mai bine se construiau locuințe sociale. ”Pe Barițiu nici nu sunt parcări, astfel că mai bine ar fi să plătim chirie 2 ani”, au spus social democrații. 

Consilierii USR PLUS au spus că oricum sediul de pe strada Barițiu este prea mare pentru nevoile municipalității și Clujul are nevoie de grădinițe și școli reabilitate. 

Emil Boc a explicat că vrea să dea după cei doi ani clădirea bănci în chirie și va amortiza rapid investiția, adică în circa 9 ani. Despre parcări, edilul a repetat lucrurile pe care le spune tot timpul, anume că sunt parcări pe Moților, la Sala Sporturilor și în parkingurile din centru. 

Propunerea de exercitare a dreptului de cumpărare a clădirii, ridicată pe treenul Primăriei, a fost votată, PNL avînd majoritate în Consiliul Local. Numai USR PLUS au votat împotrivă.

Comentarii Facebook