Sapte persoane, cercetate penal in urma scandalului dintre tigani in localitatea Suceagu, judetul Cluj

Sapte persoane sunt cercetate penal pentru distrugere, violare de domiciliu si ultraj contra bunelor moravuri in urma scandalului din comunitatea de rromi din satul Suceagu, judetul Cluj. Descinderea clanului din Floresti s-a soldat cu sapte case devastate si doua persoane ranite.

Scandalul a izbucnit inca de acum doua zile, in 26 ianuarie, la ora 23.30. Albert Miko a fost cautat de membrii clanului Filip pentru a se razbuna pe faptul ca acesta a batut-o pe Iuliana Filip, cu care traia in concubinaj. Rromii s-au confruntat atunci in plina strada si s-au despartit abia dupa interventia politistilor, care au dus-o pe Iuliana Filip la sectie pentru declaratii.

Politistii au aflat ca membrii clanului Filip din Suceagu i-au chemat in ajutorul lor pe alti trei rromi din Floresti, crude de-ale lor. Acestia s-au intors in sat in aceeasi noapte, in jurul orei 2.30, pentru a-l cauta pe Albert Miko si pentru ca nu l-au gasit au spart geamurile vecinilor, acuzandu-i ca il ascund.

Marea confruntare dintre rromi a avut loc ieri, in jurul orei 13.50, cand membrii clanului Filip s-au intors in Sucegau si au luat casele la rand in cautarea lui Miko. Sapte locuinte au fost devastate si doua persoane au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgentelor Cluj si numai una dintre ele a ramas internata. In zona s-au deplasat 20 de politisti care au calmat spiritele.

Cele sapte persoane cercetate se fac vinovate de distrugerea unor bunuri in valoare de 5.000 de lei. Autoritatile locale au luat masuri de inlocuire a geamurilor si usilor distruse la cele sapte imobile.

Citeste si articolele

Scandal monstru in Suceagu, Cluj- mai multe case distruse si oameni raniti-VIDEO

Scandalul din Suceagu a fost provocat de un clan de rromi din Floresti, care voia sa razbune o fata batuta


Comentarii Facebook