Săptămâna prevenirii criminalităţii la Cluj. Vezi ce activităţi vor avea loc


Săptămâna prevenrii criminalităţii se află la cea de-a şaptea ediţie şi are loc în perioada 24 – 28 septembrie la nivel naţional, iar la Cluj vor avea loc o serie de acţiuni dedicate evenimentului.

Scopul activităţilor care vor fi organizate este de a creşte gradul de informare a populaţiei cu privire la măsurile antivictimale şi la modalităţile prin care cetăţenii se pot implica în proiectele preventive derulate de poliţişti.

Sub acelaşi deziderat, la nivelul fiecărei unităţi de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj vor fi desfăşurate activităţi structurate pe diferite domenii, fiecare zi având o anumită temă, după cum urmează:

Luni 24 septembrie şi MARŢI  25 SEPTEMBRIE


Activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor

- poliţiştii de prevenire, proximitate şi cei din mediul rural vor desfăşura activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ, biblioteci sau centre de asistenţă socială a copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate.
 
Miercuri 28 septembrie


Activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor de furt    

Activităţi dedicate prevenirii furturilor din autoturisme, locuinţe sau buzunare:

- poliţiştii de prevenire, cei de proximitate şi cei de la secţiile de poliţie rurală vor desfăşura campanii stradale de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile deprotecţie pe care le pot aplica în vederea prevenirii furturilor, în funcţie de specificul fiecărei unităţi. 

În acelaşi timp, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă. (ex. membri ai asociaţiilor de proprietari sau persoane vârstnice, în centre de pensionari).

Joi 29 septembrie


Activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

Întâlniri cu grupuri ţintă de participanţi la traficul rutier (cursanţi şcoli de şoferi, conducători auto microbuze şcolare ş.a.)


Vineri 28 SEPTEMBRIE


Activităţi preventive de informare si educaţie rutieră

Activitate stradală de distribuire de materiale pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Comentarii Facebook