Miercuri 24 Aprilie

Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, organizata la Cluj, in perioada 18-25 ianuarie, de Episcopia Greco-Catolica


Episcopia Greco-Catolica de Cluj-Gherla, sarbatoreste, in perioada 18-25 ianuarie 2011, "Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor".

Initiativa apartine Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor si a Consiliului Ecumenic al Bisericilor. Tema de meditatie a fost propusa de catre Bisericile din Ierusalim si este un citat din Faptele Apostolilor: "Sa staruim in invatatura Apostolilor si in impartasire, in frangerea painii si in rugaciuni".

In intervalul 18-25 ianuarie, in parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla, pe langa rugaciunile prescrise, se vor organiza programe de rugaciune impreuna cu fratii din alte biserici.

"Comuniunea in ea insasi este un semn. Omul singur, inchis, izolat, cu greu poate fi un semn al lui Dumnezeu pentru altii. Comunitatea in armonie, in bucurie, in pace, este primul „Sacrament” al prezentei lui Dumnezeu in lume, o prezenta care se impune prin simpla ei existenta. Aceasta este comunitatea celor care se mantuiesc. A apartine ei, inseamna a fi mantuit. Asadar, garantia mantuirii rezida chiar in daruirea reciproca ce ne pune pe fiecare la dispozitia celuilalt", este mesajul PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, cu prilejul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor.

Ceremoniile religioase vor incepe marti, 18 ianuarie, de la ora 18.00, la capela "Sfantul Iosif" din Piata Cipariu, unde este organizata o Seara Ecumenica de Rugaciune, la care au fost invitati reprezentanti ai mai multor confesiuni crestine.

Comentarii Facebook