Miercuri 24 Aprilie

Sânnicoară, Apahida și Dezmir, fără energie electrică azi-noapte, din cauza unei avarii majore. Fabricile afectate


UPDATE

Locuitorii din Apahida reclamă că energia electrică a căzut de mai multe ori și pe parcursul zilei de vineri, 17 ianuarie. 

-----------------------------

Localitățile Sânnicoara, Apahida și Dezmir au rămas fără energie electrică în noaptea de joi spre vineri, în urma unei avarii majore.  Au fost afectate și fabricile care își desfășoară activitatea în comună, care au producție 24 de ore din 24. Acestea reclamă că frecvent sunt probleme cu căderile de tensiune, care le afectează activitatea. 

În cursul nopții, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile (n.red. depuneri de chiciură care a afectat conductorii), au apărut mai multe defecțiuni în instalațiile de medie tensiune ale Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord – Sucursala Cluj-Napoca. Au rămas nealimentate (parțial) cu energie electrică localitățile Sânnicoara, Apahida și Dezmir.

Echipele de intervenție, mobilizate imediat, s-au deplasat în teren încă de azi-noapte, efectuând manevre specifice de depistare și remediere a defecțiunilor, astfel încât, în dimineața zilei de 17 ianuarie, majoritatea consumatorilor era realimentată cu energie electrică.

La această oră (n.red. vineri, ora 12.00 ) se lucrează în continuare pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a tuturor celor afectați de avarie”, precizează Biroul de Presă al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord).

Societatea anunță că există în derulare un amplu proiect de investiții în comuna Apahida, care presupune modernizarea rețelelor de medie tensiune, inclusiv realizarea unui nou post de transformare. Lucrarea este preconizată a se finaliza în această primăvară.

Beneficiile pentru consumatori sunt semnificative și constau în îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite și reducerea numărului de întreruperi accidentale în zona Apahida – Sânnicoara – Dezmir.

Comentarii Facebook