Sancţiuni pentru medicul de la Ambulatorul Spitalului de Ortopedie Cluj, care a ÎNCHIS şi s-a dus în concediu

 

Un clujean a reclamat în 18 octombrie faptul că s-a dus la ambulatorul Spitalului de Ortopedie Cluj, având o fractură, dar nu a putut apela la medic pentru că acesta plecase în concediu.

 

"Am o fractura la picior de 5 zile, imobilizat cu atela ghipsata. Azi trebuia sa ma prezint la Spitalul de Ortopedie din Cluj la Ambulator pentru prelungirea concediului medical. La ora 6.30 am fost prezent, pentru a lua numar de ordine, care se dau de la ora 7.00, aproximativ 10 numere pe zi, dar am avut o surpriza "placuta"...  serviciul Ambulator in CONCEDIU DE ODIHNA!

 

Cu se vede si in foto atasat, pacientii, asiguratii cu picioarele in ghips, sunt trimisi la plimbare, la o alta clinica, in alta parte a orasului.

 

Cum isi permite un spital sa-si inchida un astfel de serviciu? Orice internare, externare, inregistrare, concedii medicale se fac prin acest serviciu ambulator... deci in aceste conditii Spitalul de Ortopedie isi suspenda activitatea?", ne-a relatat clujeanul. 

 

Ştiri de Cluj a reclamat cazul la nivelul conducerii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj. În aceeaşi zi, inspectorii CAS Cluj au descins la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi au verificat activitatea cabinetului de ortopedie - traumatologie.

 

"Urmare a acestei acţiuni s-a constatat că sesizarea domnului Laszlo Szatmari este întemeiată, în sensul că, în data de 18.10.2013, ora 13.30, pe uşa cabinetului de ortopedie - traumatologie II unde activează cu normă întreagă medicul specialist ortoped - dr. Leordean Ionela era afişat programul cabinetului - conform cu cel prezentat CAS Cluj, însă nu era afişată nicio altă înştiinţare prin care pacienţilor să le fie adus la cunoştinţă faptul că medicul se afla în acea zi în concediu de odihnă, respectiv nicio îndrumare a pacienţilor către alte cabinete de specialitate.

 

Întrucât, potrivit prevederilor contractului încheiat între CAS Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - pentru furnizarea de servicii medicale în ambulatoriile de specialitate: "perioada de absenţă a medicului specialist de la cabinet se va anunţa anterior, printr-o adresă depusă la secretariatul CAS Cluj cel târziu în ziua absenţei, până la ora 08.30; fac excepţie situaţiile de urgenţă care pot fi anunţate şi telefonic sau prin email în prima zi de absenţă până la ora 08.30, urmată de o adresă depusă la CAS Cluj în maxim 24 de ore", furnizorul a fost sancţionat în conformitate cu prevederile legale în vigoare. 

 

De asemenea, s-a dispus ca măsură administrativă de implementat de către conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă împreună cu cei doi medici şefi de secţie din Clinica de ortopedie - traumatologie, asigurarea continuităţii în acordarea asistenţei medicale în ambulatoriul de specialitate de către personalul clinicii, în situaţiile în care medicul specialist care activează cu normă întreagă nu este prezent la cabinet", precizează conducerea CAS Cluj.

Comentarii Facebook