Sanatate: 10% din bugetul pe 2010, cheltuit anul trecut

Sistemul sanitar clujean a cheltuit anul trecut peste 100 de milioane de lei din bugetul pe acest an.

 

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj spun ca banii au fost consumati pentru cumpararea de medicamente si materiale sanitare in ultimul trimestru al anului trecut, cand bugetul se terminase. Spitalele au angajat astfel credite de angajament pentru plata materialelor, sume care urmeaza sa fie achitate furnizorilor din bugetul pe 2010.

 

Din aceasta cauza, CJAS a solicitat in acest an un buget cu 250 de milioane de lei mai mare decat cel de anul trecut: 940 de milioane de lei fata de 680 cat a avut sanatatea clujeana in 2009.

 

Liderii sindicatului Sanitas spun ca bugetul mic va duce la intrarea in colaps a sistemului sanitar. "In nici un an bugetul nu a acoperit cheltuielile pentru tot anul, dar in 2010 va fi si mai greu pentru ca mai trebuie achitate si datoriile de anul trecut", a declarat Stefan Roman, presedintele Sanitas Cluj. El a spus ca zilele urmatoare la Bucuresti sindicatele vor avea intalniri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pe tema bugetului pe 2010 si a masurilor pe care autoritatile intentioneaza sa le ia pentru reformarea sistemului.

Comentarii Facebook