Duminica 9 August

Salvați pădurile! Marș organizat la Cluj - FOTO


Activiștii de mediu au organizat un protest la Cluj, în cursul zilei de duminică, pentru salvarea pădurilor.

In cadrul evenimentului care a pornit de pe Bulevardul Eroilor a fost organizat și un flashmob, în care tinerii de la mai multe școli de dans au organizat un moment special. Copiii au deplâns tăierile necontrolate de păduri și au plantat simbolic un copac.

20191103_162541.jpg

"Nu vrem defrișare, planeta noastră moare!", au strigat manifestanții. 

La Cluj-Napoca au protestat circa 500 de oameni. ”Trebuie să luăm atitudine şi să protestam faţă de defrişările abuzive, cerem protecţia pădurarilor. Am ieşit în stradă fiindcă cel puţin până la ora actuală nu am văzut un rezultat concret al autorităţilor şi trebuie să luăm atitudine, noi, societatea civilă", a spus unul dintre demonstranți.

Ne-am alăturat manifestaţiilor din întreaga ţară şi din afara ţării pentru a protesta faţă de tăierile ilegale de păduri, pentru a cere respectarea normelor şi schimbarea legislaţiei, astfel încât pădurile să fie protejate. Ar trebui sa fie o legislaţie care să încurajeze o cotă mai mică de tăiere a pădurilor şi regenerarea acestora imediat după ce sunt tăiate", a declarat Alexandru Bondar, unul dintre organizatori.

Printre participanţi s-a numărat şi Costel Alexe, ministrul propus la Mediu.

Este de datoria fiecăruia dintre noi să tragem un semnal de alarmă. Eu, ca român care ţin la păduri şi la mediul înconjurător, sunt în stradă alături de cei de la Asociaţia Iaşi. Cu ocazia asta, salut iniţiativa societăţii civile şi a organizaţiilor neguvernamentale şi din Bucureşti şi din ţară, care au ieşit în stradă pentru a da un semnal de alarmă împotriva tăierilor ilegale din România, care din nefericire pentru noi sunt din ce în ce mai mari, un grad alarmant de tăieri ilegale”, a precizat Costel Alexe.

Acesta a spus că după ce va fi învestit guvernul Orban va cere audit la Romsilva. ”Mi se pare firesc să avem GPS pe maşinile care transportă lemn din pădure până la depozit. Sunt 100% de acord şi voi finanţa acele hărţi prin satelit, astfel încât să avem o idee clară la cât se taie. Celelalte măsuri le vom lua în urma discuţiilor la Garda forestieră, Romsilva sau instituţiile din subordinea Ministerului de interne”, a mai spus Alexe.

Comentarii Facebook