Salina Turda este comparată cu Disneyland în presa străină - FOTO

 

Salina Turda este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din România, iar presa străină nu contenește să aducă laude acestei investiții.

 

Uitați de Disney! Dacă erați de părere că Disney reprezintă etalonul în materie de parcuri tematice, ar fi bine să vă mai gândiți: o atracție turistică din România, aflată în totalitate sub pământ, pune într-o cu totul altă lumină o zi de distracție alături de familie. Uimitoarea mină de sare a fost transformată într-o atracție care îți taie respirația și care atrage în jur 600.000 de vizitatori pe an”, a scris dailymail.co.uk.

 

Salina este descrisă ca un ”parc tematic incredibil”, cu o roată de distracţii, un teren de mini-golf şi un lac pe care se pot plimba cu barca.

 

Mina de sare de la Turda a fost închisă în anul 1932, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost utilizată drept adăpost. În 1992, a început să fie folosită ca muzeu şi parc de distracţii şi, ulterior, în 2008, au fost investite 6 milioane de euro pentru a deveni un spaţiu apreciat şi vizitat de turişti. 

Comentarii Facebook